Legenda Manchester Uniteda po hitrem postopku zapušča Birmingham

Nogomet 2. Jan 202411:38 0 komentarjev
Wayne Rooney
Wayne Rooney. Foto: profimedia

Wayne Rooney je na klopi Birminghama zdržal zgolj petnajst tekem. Po izjemno slabem nizu je že preteklost kluba iz drugega največjega angleškega mesta.

Wayne Rooney je na petnajstih tekmah na klopi Birminghama vknjižil zgolj dve zmagi, po visokem porazu proti Leedsu s 3:0 pa je čas, da zapusti klop angleškega drugoligaša, poroča britanski Mirror.

Rooney je na klop sedel oktobra, ko je nasledil Johna Eustaca. Ob prihodu se je klub nahajal na šestem mestu angleškega Championshipa, zdaj pa zaseda skromno 20. pozicijo na lestvici druge angleške lige.

Birmingham se je sicer v zadnjem desetletju neprestano boril za obstanek v drugi ligi, prihod Wayna Rooneyja pa bi moral klubu dati nov zagon. “Prihaja, da bo vodja ob igrišču s svojo ambiciozno in zmagovalno mentaliteto,” je ob prihodu Rooneyja povedal chief executive Gary Cook. 38-letnik zaupanja ni nagradil z dobrimi rezultati.

Na 15 tekmah od prevzema je Birmingham slavil le dvakrat, štirikrat pa remiziral. Izgubil je na devetih tekmah, osvojil pa zgolj 10 točk.

Lestvica druge angleške lige:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!