Pepe sporoča: Dajte že ta pokal Argentincem

Katar 2022 10. Dec 202220:56 1 komentar
FOTO: Guliverimages.

Branilec portugalske reprezentance Pepe je bil po porazu z Marokom v četrtfinalu svetovnega prvenstva, ki ga gosti Katar, razumljivo slabe volje. Pred zbranimi novinarji je, po svoji bržčas zadnji tekmi na mundialih, spregovoril brez filtra.

Veterana, ki zadnja tri leta igra za Porto, je zmotilo predvsem dejstvo, da jim je tekmo četrtfinala z Marokom sodil Argentinec.

Portugalska je bila dominantna, imela večjo posest žoge, več strelov proti vratom, a nogomet te vedno za premoč pač ne nagradi. Selektor Portugalske Fernando Santos je v igro poslal vse glavne napadalne sile, a obrambne postavitve “atlaških levov” ni uspel prebiti.

Zanimivo, Maroko je skozi celoten potek SP prejel le en sam samcat zadetek, dala jim ga je Kanada.

Sugeriranje na “kuhinjo”

“Veste kaj. Potem, kar smo videli danes, je najbolje, da damo pokal za naslov svetovnih prvakov kar Argentincem! Ne rečem, da smo brez polfinala ostali zavoljo sojenja, toda vseeno si pojdite pogledat, kako je delivec pravice Maročanom dovolil zavlačevanje, tekma pa je bila v celoti podaljšana zgolj za osem minut,” je po zadnji reprezentančni tekmi dejal Pepe.

39-letnik je namigoval na to, da je glavni sodnik, Argentinec Facundo Tello, favoriziral Maročane, ker naj bi bili v nadaljevanju prvenstva za “njegovo” domovino ugodnejši nasprotnik od Portugalske.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje