Po izpadu se je oglasil tudi Ronaldo

Katar 2022 11. Dec 202216:45 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Po bolečem slovesu od svetovnega prvenstva v Katarju, kjer je portugalska reprezentanca tekmovanje končala s četrtfinalnim porazom proti Maroku (0:1), se je na družbenih omrežjih oglasil tudi Cristiano Ronaldo. "Sanje so bile čudovite, dokler so trajale," je ob koncu čustvenega zapisa poudaril 37-letnik.

Po porazu Portugalske proti Maroku je bilo prelitega že veliko črnila. Reprezentanca z Iberskega polotoka je še četrtič zapored ostala brez polfinalnega nastopa, Cristiano Ronaldo pa bo kariero sklenil brez naslova svetovnega prvaka. Sinoči je zelenico zapustil zelo hitro in v solzah, po prespani noči pa je zbral misli in se svojim navijačem oglasil na instagramu.

“Zmagati na svetovnem prvenstvu so bile vedno moje največje in najbolj ambiciozne sanje. Na srečo sem v karieri osvojil številne mednarodne lovorike, tudi s Portugalsko. A postaviti ime moje domovine na prvo mesto na najvišjem nivoju nogometa so bile res moje sanje. Močno sem se boril za izpolnitev. Na petih prvenstvih v 16 letih sem dosegal gole v družbi izvrstnih soigralcev in s podporo milijonov Portugalcev. Dal sem vse od sebe, na igrišču sem pustil vse. Nikoli se nisem obrnil stran od tega boja in nikoli nisem obupal nad temi sanjami,” je že znano povedal 37-letnik z Madeire.

Iz Katarja se vrača brez čislane lovorike. “Včeraj so se te sanje končale. Nima smisla, da reagiram z vročo glavo. Rad bi le sporočil vsem, da je bilo veliko napisanega in povedanega, a moja predanost portugalski reprezentanci ni bila nikoli vprašljiva. Vedno sem se boril za skupni cilj, nikoli ne bi obrnil hrbta soigralcem in državi. Zaenkrat nimam kaj več reči. Hvala, Portugalska. Hvala, Katar. Sanje so bile čudovite, dokler so trajale. Zdaj si moramo vzeti čas in iz tega potegniti vsak svoj zaključek,” je dodal Ronaldo.

Ronaldo je za portugalsko reprezentanco zbral 196 nastopov, v katerih je dosegel 118 golov. Na SP čez štiri leta glede na zapisano ne bo tekmoval, morda pa bo nastopil še na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!