Ronaldova partnerka: Odločil si se narobe

Katar 2022 11. Dec 202212:39 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Portugalska je nastope na svetovnem prvenstvu v Katarju končala po četrtfinalnem porazu proti Maroku (0:1). S tem so se končale sanje Cristiana Ronalda, da bi z reprezentanco slavil na največjem športnem dogodku na svetu. 37-letnik z Madeire je še drugič zapored v igro prišel s klopi. Če je bila ta poteza selektorja po visoki zmagi nad Švico (6:1) v osmini finala dobro sprejeta, je bil selektor Fernando Santos tokrat deležen več kritik. Kmalu po zadnjem sodnikovem žvižgu tudi s strani Ronaldove partnerke Georgine Rodriguez.

Kako boleč je bil poraz za Cristiana Ronalda, so pokazale že kamere v televizijskem prenosu. Še pred prihodom v garderobo so ga namreč premagale solze, saj je postalo jasno, da tudi v petem poskusu s Portugalsko, s katero je leta 2016 postal evropski prvak, ne bo osvojil svetovne krone.

Maroko je bil namreč po golu Youssefa En Nesyrija iz 42. minute boljši z 1:0 in se veselil premierne uvrstitve katerekoli afriške reprezentance v polfinale SP. Ronaldo je tekmo, tako kot proti Švici v osmini finala, začel na klopi. Če je proti reprezentanci iz osrčja Alp njegova zamenjava Goncalo Ramos dosegel tri gole, pa tokrat ni bil razigran. Portugalci so zapravili nekaj priložnosti, selektor Fernando Santos pa je Ronalda v igro poslal že v 51. minuti.

Foto: Profimedia

Kljub prisotnosti enega najboljših nogometašev v zgodovini pa so Maročani zdržali pritisk in slavili. Reprezentanca z Iberskega polotoka pa se je morala spoprijeti s porazom. Pepe in Bruno Fernandes sta se jezila nad argentinskim sodnikom, Ronalda so premagale solze, svoj piskrček pa je prispevala tudi njegova partnerka Georgina Rodriguez. 

Na instagram zgodbi je namreč zapisala kritiko Santosu. “Danes je tvoj prijatelj in trener sprejel napačno odločitev. Isti prijatelj, za katerega imaš toliko besed spoštovanja in občudovanja. Isti človek, ko je takoj, ko te je poslal v igro, videl spremembe. A je bilo prepozno,” je zapisala 28-letna Argentinka, nato pa nadaljevala. “Ne moreš podcenjevati najboljšega igralca na svetu, svojega najmočnejšega orožja. Ali pa braniš nekoga, ki si ne zasluži. Življenje nam daje lekcije. Tokrat nismo izgubili, ampak smo se nekaj novega naučili. Občudujemo te, Cristiano.”

Foto: zajem zaslona

S temi kritikami se je na novinarski konferenci soočil tudi Santos. Kljub porazu je dejal, da ničesar ne obžaluje. “Ne bi rekel, da imam kakšna obžalovanja. Ta ekipa je proti Švici igrala res zelo dobro. Cristiano je vrhunski igralec, v igro pa je prišel, ko sem bil mnenja, da ga potrebujemo. Tako da nimam nobenih obžalovanj,” je bil kratek 68-letnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!