V oddaji Pod prečko: Tehnični direktor Mure o igranju proti Messiju (VIDEO)

Nogomet 6. Nov 202321:55 > 22:04 1 komentar
Ko NŠ Mura sreča Messija; FOTO: Profimedia

Ko po nogometnem koncu tedna ostane toliko odprtih tem za nadaljnjo debato, takrat je kot naročeno, da smo imeli v ponedeljkovem večeru nogometno oddajo Pod prečko. V njej smo gostili prvega zvezdnika presenečenja sezone in pa svežega nogometnega upokojenca, ki je že zavihal pisarniške rokave ter ima v Murski Soboti vse pomembnejšo vlogo. Oddajo je močno popestril Damir Skomina s svojim sodniškim pogledom.

V oddaji Pod prečko sta se nam pridružila Maks Barišič in Gregor Balažic. Krilni napadalec Kopra je po hudih težavah s poškodbami v zadnjem letu in pol zdaj zdrav, željan dokazovanja in tudi uspešen, njegovo moštvo je namreč tik pod vrhom prvenstvene lestvice.

Vse boljše počutje je rekonvalescent po poškodbi kolena potrdil tudi sam in dodal, da ima v ekipi letos drugačno vlogo:

Balažic je v studio prinesel vpogled v to, kaj se to sezono dogaja z Muro, ki je trenutno daleč od boja za Evropo. Je to zgolj mini kriza ali nova realnost kluba, ki je še nedolgo tega stal povsem na vrhu slovenskega nogometa?

“Ostal sem v nogometu, lahko mi je bilo sprejeti odločitev. Ko se začne tekma in kadar je tekma napeta, me zasrbijo podplati, a odločitev  o igralski upokojitvi je bila sprejeta po temeljitem premisleku,” je dejal Balažic.

V NŠ Mura ostaja kot eden izmed tistih, ki skrbijo za organizacijski dejavnik. “Sem navdušen in se želim učiti. Vesel sem, da sta mi predsednik in športni direktor izkazala zaupanje,” je dodal nekdanji član beograjskega Partizana, Balažic.

Kasneje se je s spomini vrnil kakšnih 10 let nazaj, ko ga je opazil selektor Srečko Katanec in mu namenil vpoklic v reprezentanco za dve srečanji.

Na tekmi z Argentino je Balažic okusil izkušnjo igranja proti Lionelu Messiju. V povezavi s to temo mu je ostal nekoliko grenak okus v ustih:

V temi tedna smo se ukvarjali s pravilom mladih nogometašev in skušali ugotoviti, kateri klubi so ga vzeli najbolj resno in kateri malce manj. Svoj pogled na nenavadno menjavo v prvi minuti tekme med Rogaško in Koprom je ekskluzivno za našo oddajo razkril športni direktor kanarčkov Ivica Guberac.

Še bolj vroče pa je bilo znova v sodniškem pogledu. Damir Skomina je imel tudi tokrat veliko dela. Potem ko je prejšnji teden opazil napako v korist Olimpije in kar dve v korist Celja, je tokrat najbolj temeljito analiziral ravno obračun teh dveh nasprotnikov. Kako se je na derbiju kroga izkazal David Šmajc?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje