Od 17.30 na SK1: Beltinci gostijo Triglav

Prva liga 12. Avg 202010:00 > 10:04
Nogometaši Beltincev so drugič zmagali.

Uvodni krog 2. SNL se po torkovi uverturi na Portovalu med Krko in Rudarjem iz Velenja nadaljuje z novim napetim obračunom. Na Sportklubu boste pospremili obračun Beltincev in Triglava, ki je v sezoni 2019/2020 izpadel iz PLTS.

Kranjčani praktično niso imeli premora, izpad v drugi nogometni razred pa je že prinesel prvo spremembo. Orle bo v 2. SNL vodil Damjan Gajser, ki je bil zadnja leta pomočnik Anteja Šimundže. Štajerski strokovnjak bo v Kranju prvič deloval kot trener članskega moštva, ena od prvih zadolžitev pa bo povezana z učvrstitvijo zadnje vrste.

Gorenjci so v zadnjem prvenstvu prejeli največ zadetkov, kar 87. S kakšno zasedbo bo Triglav zaigral na prvi tekmi v Beltincih? Pogodba je s koncem sezone potekla bratoma Wilmots, Alešu Mertlju, Milanu Milanoviću in Luki Majcnu. Kljub temu imajo v Kranju dogovore sklenjene z nekaj vidnimi člani prvoligaške ekipe, med njimi so Jalen Arko, Kristjan Arh Česen, Marko Gajić, Erik Gliha, Žan Kumer, Žan Rogelj in Gašper Udovič, epizodo na Islandiji pa je sklenil tudi Tom Žurga.

Lahko kranjske načrte že v prvem krogu prekrižajo nogometaši Beltincev? Tadej Apatič, ki ob vlogi športnega direktorja ostaja tudi na igrišču, je napovedal, da si v Beltincih želijo preboja v sredino lestvice. Moštvo, ki je pred prekinitvijo prvenstva zasedalo 12. mesto, ni doživelo večjih sprememb. Znano je, da sta rumeno-modri dres slekla Denis Kramar in Matej Šoštarič, poslovila sta se tudi tujca Luka Asentić in Lovre Knežević, ki ju je posodila Mura. Prav soboški klub bo tudi v novi sezoni Beltincem odstopil nekaj mlajših fantov, ki bodo v 2. SNL nabirali prve članske izkušnje.

Vabljeni v družbo Sportkluba!