Po prostitutki Riera zdaj označen tudi kot ljubljanski klovn

Nogomet 15. Mar 20237:511 komentar
FOTO: Aleš Fevžer.

Albert Riera je slovensko nogometno javnost razdelil na dva dela. Nekateri, med njimi je velika večina navijačev Olimpije, ga obožujejo, drugim gre s svojim obnašanjem, izjavami in tudi dominanco na igrišču močno v nos. Tokrat za Španca niti malo izbranih besed ni uporabil športni direktor Domžal Senijad Ibričić, ki je trenerja zmajev v pogovoru za časnik EkipaSN med drugim označil za ljubljanskega klovna.

Nedeljska tekma med Olimpijo in Domžalami (1:4) je imela še tretji polčas. V njem je trener zmajev Albert Riera izrazil svoj dvom o tem, da nogometaši rumene družine kljub dobrim rezultatom na igrišču uživajo in da si verjetno želijo, da bi igrali v zelenih dresih njegove ekipe. Čeprav je na včerajšnji novinarski konferenci pred tekmo s Celjem poudaril, da ni šlo za komentarje o nasprotnikovem trenerju, je to očitno zelo zmotilo športnega direktorja ravbarjev Senijada Ibričića.

Slednji je namreč v pogovoru za časnik EkipaSN brez dlake na jeziku povedal, kaj si misli o trenerju Olimpije: “V prvem polčasu smo odigrali vrhunsko, povedli smo s 3:0. Olimpija v prvem delu ni imela niti enega strela v okvir gola! Tudi zato sem se odločil, da odgovorim ljubljanskemu klovnu.”

Senijad Ibričić se redko oglasi v javnosti. Ko se, takrat ima marsikaj povedati. Foto: Uroš Skaza

Nikoli še ni pošteno čestital nasprotniku

“Res se nisem želel spuščati na njegovo raven, a se bom. Prvič govorim o tem, morda tudi zadnjič. Tudi kot igralec o takšnih stvareh nisem želel govoriti, toda zdaj smo v takšnem položaju, da moram. Če bi Riera svoje igralce po prvem polčasu vprašal, ali bi bili raje v rumenem ali zelenem dresu, sem prepričan, da bi vsi rekli, da v rumenem. Zagotovo. To, kar govori Riera, ni logično,” je prepričan nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine, ki skupaj s Simonom Rožmanom v zadnjem obdobju znova piše uspešno domžalsko zgodbo.

Spomnimo, po tekmi 24. kroga med Koprom in Olimpijo je predsednik Koprčanov Ante Guberac v pogovoru za Sportklub Alberta Riero označil kot “prostitutko, ki se je iz Zavrča prodala za 1.500 evrov in s somišljeniki klub spravila v peto ligo”.

Foto: Uroš Skaza

Razburjeni Ibričić zaključuje: “Trener, ki naj bi bil dober, ki naj bi bil strokovnjak, bi moral videti in vedeti, da Olimpija v prvem polčasu ni imela niti enega strela v okvir gola. On je govoril o drugem polčasu, da so nas stiskali. Res so nas, vsa čast za to! Toda dragi gospod, mi imamo v rokah vodstvo s 3:0! Naj te napadem tudi v drugem polčasu? Ni mi všeč, da Riera vsakič speljuje zgodbo na svoj mlin. Kadarkoli jih tekmec premaga, ta po njegovem ni odigral dobro, ampak je bila slaba Olimpija. Nikoli še ni pohvalil nobenega drugega trenerja. Govori zgolj o sebi in to me moti. Ni treba govoriti o nas, o Domžalah. Toda izgubil si tudi proti Mariboru, Celju, Bravu … Nisem še videl, da bi čestital kateremu od svojih trenerskih kolegov, ali kateri od ekip. Če izgubijo, je bila Olimpija slaba, če zmagajo, je najboljša. Kakšne ‘fore’ so to?”

Komentari

Vaš komentar