Celjani odslovili Jarošika, prihaja nekdanji selektor U19

Nogomet 26. Apr 202113:43 > 14:38
Agron Šalja
Agron Šalja (NK Celje)

V NK Celje so se po katastrofalnih izidih v letu 2021, ki so jih na lestvici Prve lige strmoglavili na predzadnje mesto, odločili za prekinitev pogodbe s češkim trenerjem Jirijem Jarošikom. Na klopi ga je nasledil Agron Šalja.

Celjani so po zgodovinskem prvem naslovu državnega prvaka, takrat še pod taktirko Dušana Kosiča, v letošnji sezoni le bleda senca razigrane ekipe iz lanske sezone. Branilci naslova so se že decembra zaradi slabših predstav razšli s 50-letnim Ljubljančanom, zdaj je po le dvanajstih tekmah na čelu celjskih grofov odšel tudi Čeh. V Celju so še isti dan našli zamenjavo.

Agron Šalja je z NK Celje podpisal pogodbo za naslednji dve tekmovalni sezoni, so sporočili iz kluba. 48-letni strokovnjak iz Dragomelj je bil dolgoletni selektor vseh mlajših selekcij reprezentance Slovenije. Z izbranima vrstama Slovenije U17 in U19 se je vedno uvrstil v elitni krog kvalifikacij za Evropsko prvenstvo, kjer je z U17 leta 2018 v Angliji tudi nastopil.

Leta 2019 je ob zdravstvenih težavah Igorja Benedejčiča opravljal tudi vlogo pomočnika selektorja članske reprezentance Matjaža Keka.

Mesto glavnega trenerja tako zaseda ambiciozen domači strokovnjak z izvrstnim poznavanjem slovenskega nogometnega prostora ter širokim repertoarjem nogometnega znanja. Nekdanji nogometaš Olimpije, Domžal, Primorja in Interblocka je že spoznal svoje novo delovno okolje in prav v tem trenutku vodi prvi trening svoje nove ekipe,” so zapisali ob imenovanju novega trenerja, tretjega, ki bo to sezono sedel na celjski klopi.

Katastrofalni izidi odnesli Jarošika

Jiri Jarošik je Celjane vodil na le 12-ih tekmah, izkupiček Celjanov pa je klavrn – dve zmagi, dva remija in osem porazov. V Prvi ligi so na enajstih tekmah le enkrat slavili, ob tem so nogometaši iz mesta ob Savinji zabili vsega pet golov in jih prejeli 16. Po seriji osem zaporednih tekem brez zmage so lanski prvaki zdrsnili na predzadnje, 11. mesto lestvice, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi.

Ob Kosičevem slovesu po 19. krogu so imeli Celjani na osem mestu kar osem točk naskoka pred devetim Aluminijem. Zdaj so Kidričani tri točke pred njimi. Vse bližje je tudi zadnja Gorica, ki je zaostanek zmanjšala s 13-ih na pet točk.

Vest so sporočili na klubski spletni strani: “Jiri Jarošik in NK Celje sta po sobotnem porazu v Domžalah sporazumno prekinila sodelovanje. 43-letni češki strokovnjak je vodenje našega članskega moštva prevzel ob začetku tega koledarskega leta, na 12. odigranih srečanjih pa je zabeležil 8 porazov, 2 remija in 2 zmagi. Na celjski klopi je do zmag prišel v Štajerskem derbiju proti Mariboru in v 1/8 finala Pokala Pivovarne Union, kjer je izločil kranjski Triglav. Skupaj z njim se od knežjega mesta poslavlja tudi njegov pomočnik Panajotis Kucalas.”

Sodu je dno izbil zadnji poraz, ko so bili s 3:1 boljši Domžalčani. Upanja niso vzbujali ne izidi in ne igra. Tako so šest krogov pred koncem sezone v upanju, da zaustavijo drsenje po lestvici navzdol, posegli po zamenjavi.

Celjane naslednji prvenstveni obračun čaka v soboto, ko na Stadion Z’Dežele prihajajo Mariborčani. Že v torek pa jih v četrtfinalu slovenskega pokala čaka Kalcer Radomlje, ko bo Šalja tudi debitiral na klopi.