Celjani za Riero prejeli bogato odškodnino

Ligue 1 11. Okt 202312:11 0 komentarjev
Albert Riera
Albert Riera. Foto: Aleš Fevžer

Albert Riera, ki uradno sploh še ni nekdanji trener Celja, bo s francoskim velikanom Bordeauxom podpisal dvoletno pogodbo, do junija 2025, trdi nogometni guru za prestope Fabrizio Romano, ki je z javnostjo delil tudi višino odškodnine, ki bo v zameno za predčasno prekinitev pogodbe dobilo Celje.

Španski strokovnjak, ki je v pretekli sezoni Olimpijo popeljal do dvojne krone, je tik pred začetkom sezone na celjski klopi zamenjal Romana Pilipčuka, njegova misija na Štajerskem pa se je končala že po 17 tekmah, ko je na celjska vrata potrkal francoski velikan, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Žan Vipotnik.

Pogovori so hitro stekli. Riera si je želel francoskega izziva, vodilni možje Celja pa Špancu niso stali na poti. Seveda v zameno za bogato odškodnino. Bordeaux bo po informacijah Fabrizia Romana Celju nakazal kar 600 tisoč evrov.

Riera, ki ga bo danes v Celju tudi uradno zamenjal nekdanji trener Maribora Damir Krznar, je na klopi Celja prišel do 11 zmag, treh remijev, trikrat pa je bil poražen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!