Ni ga strah, na to priložnost je čakal 15 let

Nogomet 23. Jul 202313:48 0 komentarjev
Aleš Arnol. FOTO: Aleš Fevžer.

Aleš Arnol je z zelo mlado ekipo Brava, ki jo do konca poletnega prestopnega roka čaka še kar nekaj sprememb, prvenstvo začel z zmago in na najlepši možen način začel s sezono, v katero je prvič krenil kot samostojni trener.

“Na Rogaško smo se odlično pripravili. Vedeli smo, da ima dobrega nogometaša, otroka naše nogometne šole Nejca Gradišarja. Da bodo z direktnimi žogami nanj in ostrim vtekanjem v našo obrambo poskušali priti do priložnosti. Izziv je bil toliko večji, ker sta oba naša osrednja branilca Jakov Gurlica in Marko Katinić stara 19 let. Lan Hribar, ki je zaigral na desni strani, jih ima komaj 17 vezist, Beno Selan pa 18. Zelo, zelo mlada ekipa. Predvsem je bil izziv zato, ker je šlo za sicer legitimno, a surovo igro. Ko je tako, je stvari treba 50-krat ponoviti kvalitetno, če ne želiš biti kaznovan,” se je po zmagi z 2:0 nad Rogaško razgovoril Aleš Arnol.

“V uvodu smo v igri delovali zelo dobro. Z zelo malim številom podaj smo koristili prostore za hrbtom. Vedeli smo, da bo imel nasprotnik s tem težave. Hitro smo zadeli, si ustvarili še nekaj priložnosti in stresli tudi prečko. Če bi zadeli, bi se tekma lahko odločila. Potem smo začeli izgubljati duele. Pri dolgih žogah nismo bili več tako dominantni. Zadnja vezista sta bila previsoko, nismo dobili drugih žog, v igri smo preveč trpeli. V drugem polčasu smo solidno prevzeli kontrolo. Če bi nasprotnik zadel, verjamem, da bi, glede na kvaliteto ustvarjenih priložnosti, še drugič zadeli tudi mi. Za zelo mlado ekipo sem iz taktičnega vidika zelo zadovoljen,” je dodal in v nadaljevanju novinca v prvoligaški druščini pohvalil.

“Zmagovalca druge lige je vedno treba spoštovati. Zmagati v katerikoli ligi ni lahko. Rogaški je uspelo, medtem je še okrepila ekipo, pa tudi kolega Oskar Drobne ima prvoligaške izkušnje. Mislim, da bodo nogometaši Rogaške marsikomu trn v peti. Še posebej na domačem igrišču,” je povedal o klubu iz Rogaške Slatine, ki je v Spodnji Šiški odigral sploh prve prvoligaške minute v zgodovini kluba.

Velik plus, ker sta zadela oba napadalca

Bravo, ki je imel v prejšnji sezoni precej težav z učinkovitostjo, je tokrat zabil dva gola, pod katera sta se podpisala oba napadalca, kar je z Šiškarje seveda zelo dobrodošlo.

“To je izreden plus. Oba naša napadalca sta sposobna zabijati. Predvsem pa sta oba ekipna igralca. Zelo veliko delata tudi v fazi branjenja, sodelujeta pri bolj umazanem delu. Prav zato verjamem, da sodita k nam. Tukaj lahko predvsem Luka, ki je mlajši, naredi velik korak naprej. Oba gola sta bila takšna, kot jih dosegajo pravi napadalci. Vtekanje, občutek za čas. To je tisto, kar nam je manjkalo lani. Izredno sem zadovoljen, da imamo taka napadalca,” je bil zadovoljen Arnol z Luko Štorom in Matejem Poplatnikom, ki je v klub prišel poleti.

“Moram reči, da je njegovo nogometno srce pri 30 letih tako veliko, kot je veliko srce 16-letnika, ki začenja svojo nogometno pot. Je nesporen delavec, odličen na treningih, predvsem pa gre za nogometaša, ki ima že skozi vsa leta nos za gol. To je vsako leto potrjeval. Zato močno verjamemo vanj. Na vseh področjih se je pokazal kot okrepitev. Veseli smo, da je zadel,” je Arnol hvalil svojega novega napadalca, ki je nogometne izkušnje v preteklosti nabiral tudi v tujini.

V družbi pomočnika Nika Salaja. FOTO: Aleš Fevžer.

Prišli bodo še trije, štirje igralci. Potem bodo postavili cilj

S poletnim kadrovanjem Šiškarjev sicer še ni konec. “Do konca poletnega prestopnega roka pričakujemo še tri, štiri okrepitve. Nismo želeli hiteti in izgubljati glave. Preprosto zato, ker želimo postaviti novo ero, z novimi temelji. Ne želimo delati napak,” je povedal trener Brava, ki prav zaradi zapoznelega kadrovanja konkretnih ciljev za novo sezono še ni postavil.

“Cilj je predvsem, da smo čvrsto na realnih tleh. Sicer pa si bomo konkretnejše cilje lahko zastavili, ko bomo zaključili s prestopnim rokom. Takrat bomo vedeli, kakšno ekipo imamo. Seveda pa to ni alibi. Tudi do takrat bomo razmišljali tekmovalno, saj ne smemo iskati izgovorov in čakati. Verjamemo v to ekipo. Točke želimo nabirati takoj. Bomo pa po koncu prestopnega roka pogledali naprej in si postavili jasne tekmovalne cilje,” pravi Arnol.

Poskušajo uživati, namesto da bi se bali

Na klop Brava, v katerem je že dolgo časa, je marca letos sedel, potem ko je z nje v Mursko Soboto odšel Dejan Grabić. Za njim so prve priprave. Plus ali minus, saj se je v prejšnji sezoni to lahko uporabil kot alibi?

“Res je, trenerji smo vseskozi pod pritiskom, zato je lažje, če imamo na voljo kak izgovor. To je povsem človeško. Ampak jaz sem 15 let čakal na priložnost, tako da, če bi me v karieri vodil strah, danes ne bi stal tukaj, kjer sem. Vem, kaj kariera prinaša. Za zdaj sem z delom ekipe zelo vesel. Kot klub smo potrpežljivi. Poskušamo uživati v sezoni, namesto da bi se bali,” je za konec še povedal mladi, 38-letni trener, ki je letos poživil slovensko prvoligaško nogometno sceno.

Zadetka s tekme Bravo – Rogaška:

Luka Štor za 1:0:

Matej Poplatnik za 2:0:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!