Po Celjanih s točko iz Stožic tudi Mura

Nogomet 8. Dec 202219:48
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Olimpije in Mure so v tekmi 19. kroga Prve lige Telemach igrali neodločeno 0:0.

V zadnji tekmi 19. kroga je vodilna Olimpija na zadnji domači tekmi v letu 2022 pričakala Muro. Ta je bila po nepopolnem krogu na četrtem mestu, a bi z zmago in tremi točkami skočila na drugo. Na koncu je ostalo pri 0:0, tako da ima ljubljanska zasedba še vedno 13 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Koprom, Mura pa je ujela Celjane in zaostaja 14 točk.

V prvem delu je imela terensko premoč domača ekipa, ki si je pripravila tudi več priložnosti, a so do nekaj nevarnih akcij prišli tudi Sobočani. Mreži sta se v prvem delu sicer tresli, toda po en zadetek Olimpije in Mure so sodniki po posredovanju Vara razveljavili.

Prvo nevarnejšo akcijo so domači izvedli v 14. minuti, po podaji Svita Sešlarja se neposredno pred golom ni najbolje znašel Juan Estrada, a so bili domači pred tem v prepovedanem položaju. Še bolj vroče je bilo za vratarja Mure Klemna Mihelaka dve minuti zatem, ko je bil Mustafa Nukić sam pred golom, a je v zadnjem trenutku žogo v kot izbil Gregor Balažic.

V 18. minuti pa bi lahko zadel Mirlind Daku, toda povsem osamljen je s kakšnih osmih metrov z glavo poslal žogo točno v vratarja Matevža Vidovška. V naslednji akciji je Mura sicer zadela, toda ker je bil Mihael Klepač, ki je po podaji Dakuja iz bližine potisnil žogo v gol, v prepovedanem položaju, gol ni obveljal.

Podobno je bilo v 38. minuti na drugi strani. Žoga je po predložku Maria Kvesića in spretnem strelu Sešlarja s kakšnih petih metrov sicer končala v mreži, a je bil podajalec pred tem v prepovedanem položaju.

Nadaljevanje je bilo nekoliko manj aktivno, v začetku so še prevladovali domači, proti koncu pa je bila vse bolj prodorna tudi Mura. Za goste je imel v 60. minuti lepo priložnost Daku, ko je Marcel Ratnika slabo vračal žogo svojemu vratarju, a je potem Vidovšek njegov poskus ubranil.

Za Olimpijo pa je v 63. minuti po prodoru dobro streljal Kvesić, a je žoga končala v vratnici.

Mura je imela ob koncu še polpriložnost Martina Šrolerja, ki pa je po protinapadu skušal akcijo končati sam, tako da ga je obramba domačih ustavila.

Pri Olimpiji pa sta že v sodnikovem dodatku poskusila še David Sualehe in Sešlar, a ni bilo prave nevarnosti za Mihelaka.

V naslednjem krogu, zadnjem v letu 2022, bo Olimpija 11. decembra gostovala v Sežani, Mura pa bo dan pozneje gostila Domžale.

Olimpija – Mura 0:0

Stadion Stožice, sodniki: Šmajc, Žunič, Brezar.
Olimpija: Vidovšek, Krefl, Ratnik, Crnomarković, Lasickas (od 83. Sualehe), Estrada, Sešlar, Elšnik, Doffo (od 79. Aldair), Kević, Nukić (od 68. Rui Pedro).
Mura: Mihelak, Beganović, Balažic, K. Cipot, Šimkus (od 83. Kozar), T. Cipot, Kous (od 83. Kuzmić), Shabanhaxhaj, Klepač (od 73. Šroler), Daku (od 90. Sadriu).
Rumeni kartoni: Sešlar; Beganović, Kous, Balažic, K. Cipot.

KONEC TEKME!

77. minuta: Znova je bilo nevarno pred vrati Ljubljančanov, potem ko je v kazenskem prostoru poskusil Shabanhaxhaj, a je izsilil le kot.

59. minuta: Po napaki Olimpijinega branilca Marcela Ratnika je do žoge prišel Daku, ki je stekel proti nasprotnikovim vratom in streljal, a preslabo, da bi premagal vidovška.

50. minuta: Proti vratom Olimpije je sprožil Pucko, a strel Vidovšku ni povzročil preglavic.

38. minuta: Po Muri je mrežo zatresla tudi Olimpija. Mihelaka je po predložku Kvesića premagal Sešlar, a je tudi njemu veselje preprečil VAR.

37. minuta: Po Elšniku je od daleč Mihelaka skušal presenetiti še Estrada, a zgrešil okvir Murinih vrat.

Priložnost Timija Maxa Elšnika:

32. minuta: Do prvega strela v okvir nasprotnikovih vrat je prišla tudi Olimpija. Z desne strani je zunaj kazenskega prostora sprožil kapetan Elšnik, a je bil Mihelak na mestu.

23. minuta: Mura si je priigrala novo priložnost in celo zatresla mrežo. Po desni strani je prodrl Daku, streljal proti golu, žogo pa je v mrežo preusmeril Klepač. A njegov zadetek je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

18. minuta: Po ostrem predložku v kazenski prostor je z glavo streljal Murin napadalec Daku, a je bil Olimpijin vratar Vidovšek dobro postavljen.

Priložnost Mirlinda Dakuja:

Začetni postavi:

Olimpija: Vidovšek, Krefl, Ratnik, Crnomarković, Lasickas, Estrada, Sešlar, Elšnik, Doffo, Kvesić, Nukić.

Mura: Mihelak, Pucko, K. Cipot, Balažic, Beganović, T. Cipot, Šimkus, Shabanhaxhaj, kous, Daku, Klepač.

Komentari

Vaš komentar