Predsednika Kopra vleče iz kluba: Težko se je boriti proti mračnim silam

Nogomet 19. Apr 20239:00 2 komentarja
Ante Guberac
Ante Guberac. FOTO: Uroš Skaza.

Predsednik Kopra Ante Guberac je za Sportklub brez dlake na jeziku spregovoril o sodniških napakah na račun njegovega kluba, o usodi trenerja Zorana Zeljkovića in se odzval tudi na govorice, da je na izhodnih vratih edinega obalnega prvoligaša.

“Razmišljam o odhodu, da, ampak za zdaj ni še nič konkretnega. Ko sem prišel nazaj, sem rekel, da sem se, če pridejo resni ljudje, ki bi stvar lahko nadgradili, pripravljen umakniti. S tem nimam težav. Toda do danes se okoli tega ni zgodilo nič resnega. Veliko se govori, ljudje sprašujejo, a za zdaj ni nič,” nam je Ante Guberac odgovoril na vprašanje o govoricah, ki so nam na uho prišle pred nekaj dnevi. Prvi mož Kopra, ki je svojo drugo predsedniško epizodo na Bonifiki začel konec leta 2018, naj bi bil namreč na izhodnih vratih kluba.

“Sami vidite, kaj vse se nam je v zadnjem letu dogajalo. Težko se je boriti proti mračnim silam, ki se jih ne da premagati. Preveč je napak, da bi človek verjel v slučajnost. Nima več smisla,” je potarnal in potrdil, da o odhodu res razmišlja, a ne še zdaj. Komentiral je tudi informacije, da naj bi klub prodal neimenovanim ameriškim vlagateljem.

“Ne samo Američani, javljajo se številni. Obstaja jih ogromno. Kolikor jih hočete, jih je, ampak za zdaj ni nikogar, ki bi bil resen. Bomo videli, ali se v prihodnosti kdo pojavi,” je povedal prvi mož Kopra in v nadaljevanju bolj konkretno spregovoril o tem, kje ga čevelj žuli.

Ni ga kluba, ki bi po vsem tem ostal normalen

“Saj verjetno spremljate slovenski nogomet in vidite, kaj se dogaja. Vsi vemo, kako se je letos začelo. Najprej Maribor in v 93. minuti čista enajstmetrovka, ki nam je niso dosodili. Potem gremo v Novo Gorico, kjer so nam po pol ure igre izključili nogometaša, sledila pa je še enajstmetrovka, za katero je tudi najboljši sodnik v zgodovini slovenskega nogometa Damir Skomina v oddaji Pod prečko dejal, da je niti slučajno ni bilo. Nato tekma z Radomljami, na kateri smo že po 25 minutah igre prejeli nov rdeč karton. Nakar pride še Olimpija … Vsi vemo, kaj se je na tej tekmi dogajalo,” se je razgovoril.

“Povejte mi za en klub, ki bi ob vsem tem ostal normalen? Takega kluba ni. Po tem se ne bi pobrale niti veliko boljše ekipe. V ekipo se nanese strah, težko se je pobrati. Vesel sem, da se nam je uspelo vsaj delno, čeprav ne povsem. Počakajmo do konca sezone. Prepričan sem, da lahko cilje izpolnimo tudi s tem, močno oslabljenim kadrom,” je povedal predsednik Kopra.

Zoran Zeljković
Zoran Zeljković je, kot kaže, trdno v sedlu Kopra. FOTO: Uroš Skaza.

Usoda Zorana Zeljkovića nikoli ni bila vprašljiva

Spregovoril je tudi o Zoranu Zeljkoviću. Že nekaj časa se namreč šušlja, da je njegova trenerska služba na Obali postavljena pod vprašaj.

“Njegova usoda nikoli ni bila vprašljiva. To so zgolj natolcevanja. On je v teh skoraj dveh letih, ki jih je preživel v Kopru, dokazal, da je dober trener. Normalno pa, da ob vsemu, kar se je dogajalo, tudi njemu ni lahko,” je Guberac negiral govorice o odhodu trenerja, ki je Koprčane v prejšnji sezoni popeljal do pokalne lovorike in na prag naslova državnega prvaka.

Letos Kopru kaže slabše, a je po štirih zmagah na zadnjih petih prvenstvenih tekmah na dobri poti, da si zagotovi vsaj četrto mesto in s tem Evropo.

“Kaže, da nam bo uspelo. Čeprav imamo številne težave s poškodbami in odsotnostmi, imamo še vedno dovolj dober kader, da bomo na koncu izpolnili cilj. Počakajmo še teh pet tekem,” je o zaključku sezone povedal predsednik Kopra in nekaj besed namenil tudi Olimpiji, ki je v nedeljo prepričljivo osvojila naslov.

Albert Riera
Albert Riera je trn v peti marsikoga. Tudi Kopra. FOTO: Uroš Skaza.

Albert Riera? Lahko je zmagovati z vetrom v jadra

“Ne samo Olimpijo, zelo spoštujem vse klube iz slovenske lige. Olimpija je bila skozi celotno sezono najboljša, ampak še vedno zaradi vsega, kar sem naštel, ostaja manjši črn madež, ki ga ne bi bilo treba. Ampak … Naj o tem govorijo drugi. Še enkrat ponavljam. Naslov je zasluženo pristal v Ljubljani. Olimpija je bila skozi celotno sezono najboljša. Čestitam ji. Njej, predsedniku Adamu Deliusu, direktorju Igorju Barišiću. Zasluženo so prvaki,” je Guberac čestital Olimpiji.

Ob komentiranju njenega trenerja Alberta Riere, s katerim je pred leti na Bonifiki sodeloval, je bil precej manj piker, kot je bil pred mesecem in pol, a do Španca še vedno neprizanesljiv.

“Mislim, da ni tako dober trener, kot so mu šle nekatere stvari na roke. Lahko je igrati, ko z vseh strani piha veter v tvoja jadra,” je povedal o Špancu, ki ga v teh dneh slavijo v Ljubljani, medtem ko je na Obali (in še kje drugje) precej manj priljubljen.

Spomnimo se, kaj se je na zadnji tekmi Kopra in Olimpije konec februarja na Bonifiki dogajalo … Tudi zaradi tega bo verjetno naslednja medsebojna tekma, ki bo čez deset dni v Stožicah, zelo zanimiva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje