Real z najvišjim proračunom, hud padec Barcelone

La liga 1. Okt 20218:41 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Nogometni velikan Real iz Madrida ima prepričljivo najvišji proračun v letošnji sezoni španskega nogometnega prvenstva. Visoki dolgovi in finančne težave so medtem močno prizadele njegovega največjega tekmeca Barcelono.

Kraljevi klub po pisanju španskih medijev kljub pandemiji koronavirusa in prenovi stadiona Santiago Bernabeu posluje izvrstno, saj je proračun za letošnjo sezono povišal s 568 milijonov evrov na kar 740 milijonov evrov.

Mnogo slabše se medtem piše njegovemu največjemu tekmecu Barceloni, ki je še lani razpolagala s 382 milijoni evri, letos pa le še z 98 milijoni, kar jih v španskem nogometnem prvenstvu postavlja na skromno sedmo mesto.

Pred Katalonci so se poleg Reala zvrstili tudi Sevilla (200 milijonov evrov), ki je na proračunski lestvici druga, Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka pa se s sredstvi v višini nekaj več kot 170 milijonov evrov nahaja na tretjem mestu. Sledijo Villareal (160 milijonov evrov), Real Sociedad (130 milijonov evrov) in Athletic Bilbao (110 milijonov evrov).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!