Renesansa Tomija Horvata: najprej Euro, nato v ‘ligo pet’?

Nogomet 12. Apr 20247:46 0 komentarjev
Tomi Horvat, Sturm Graz
Tomi Horvat, foro: Uroš Skaza

Nogometno leto 2024 se je za Tomija Horvata začelo naravnost sanjsko. Član graškega Sturma si z dobrimi predstavami v klubskem dresu 'kupuje' vozovnico na Euro 2024, obenem pa vzbuja zanimanje klubov iz najmočnejših lig na svetu.

Tomi Horvat je eden tistih nogometašev, ki bodo najbolj nestrpno spremljali odločitve slovenskega selektorja Matjaža Keka pred evropskim prvenstvom v Nemčiji.

Otrok Mure se je v marcu po letu dni vrnil v slovensko reprezentanco, nasploh pa za zdaj v letošnjem koledarskem letu močno opozoril nase. Za graški Sturm in izbrano vrsto je na trinajstih tekmah v vseh tekmovanjih dosegel 3 zadetke in prispeval kar sedem asistenc. Med drugim se je podpisal tudi pod asistenco za gol Benjamina Šeška, s katerim se je Slovenija rešila neslavnega poraza na Malti.

Tomi Horvat
Statistika Tomija Horvata v letu 2024.

Sanjski scenarij: najprej lovorike, nato Euro in prestop med elito

Do majskega zbora reprezentance Horvatu ne bo manjkalo velikih izzivov. Sturm se je v tej sezoni še dodatno približal serijskemu avstrijskemu prvaku Salzburgu, ki ga bo resno izzval za državno krono. Je pa moštvo iz Gradca rdeče bike že izločilo v pokalnem tekmovanju, v polfinalu je ob zmagi črno-belih s 4:3 Horvat blestel ter dosegel gol in prispeval še dve asistenci. V finalu 1. maja Sturm čaka dvoboj z dunajskim Rapidom.

Zaradi dobrih predstav moštva so nogometaši Sturma pod vse večjim drobnogledom evropskih klubov in med njimi je seveda tudi Horvat. Šušljati se je začelo o tem, da ga spremljajo angleški klubi z vrha druge lige in celo spodnjega dela Premier lige, a po naših informacijah ga trenutno najbolj resno spremljajo klubi iz Serie A, vse več zanimanja zanj je tudi iz bogate ameriške lige MLS.

Tomi Horvat
Tomi Horvat nase vse bolj opozarja nogometno Evropo. Foto: Guliverimages

Iz faze zanimanja se zadeve počasi premikajo v vse bolj konkretno fazo, a naši viri zatrjujejo, da bo Horvatov tabor kakršnekoli odločitve sprejemal šele po sezoni. V vsakem primeru pa bo moral zainteresiran kupec za Hrovata odšteti zelo resen denar, cena Prekmurca je na Transfermarktu namreč v marcu narasla na zanj rekordne tri milijone evrov, ob naraščanju zanimanja za 25-letnika pa je realna tržna cena bržkone še nekoliko višja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!