Kek: Sloveniji pozvonili, da je nogomet še vedno tu

Reprezentance 18. Nov 202023:54 > 19. Nov 2020 0:03
M24.si

Po zadnji tekmi lige narodov z oznako 2020 in remiju proti Grčiji je na novinarski konferenci o uspehu naše reprezentance spregovoril tudi selektor Matjaž Kek.

Slovenska nogometna reprezentanca je v sredo v Atenah prišla do remija proti Grčiji in na koncu zasedla prvo mesto v svoji skupini lige C. Po tekmi je na novinarski konferenci spregovoril tudi selektor Slovenije Matjaž Kek:

“Mislim, da smo zasluženo dobili to skupino. Danes je bila težka tekma. Grčija je zaradi želje po zmagi vseskozi ustvarjala pritisk. Smo trpeli ampak vse skupaj je na koncu to poplačano z rezultatom, ki je bil naš cilj. Ampak ne primarno. Ob tem rezultatu je to nagrada za fante, ki so oddelali dobro jesen in ki so uspeli v želji, da naredijo ekipo. 

Mene kot selektorja veseli, da je postavljen temelj. Da smo pokazali nekaj novih obrazev in da je skozi to jesensko akcijo prišlo nekaj novih igralcev, tudi mladih, ki lahko igrajo še za reprezentanco do 21 let. Čestitke ekipi, čestitke vsem na nogometni zvezi, ki so v teh norih časih naredili velik posel. V Sloveniji smo pozvonili, da je nogomet še vedno tu. Zadovoljen sem in verjemite mi za mano je najtežji nogometni mesec in pol v moji karieri.”