Xavi se je poslovil od Španije

Reprezentance 5. Avg 201414:35 > 16:37

Ljubljana – Eden najboljših vezistov vseh časov, Xavi Hernandez, je najavil konec reprezentančne poti. Član Barcelone je s Španijo osvojil naslov svetovnega prvaka in se veselil tudi dveh zmag na evropskem prvenstvu.

“Odločil sem se za slovo od reprezentance. Moj čas v njej je prišel h koncu. Vsem na zvezi se zahvaljujem. Za mene je bilo to čudovito in zelo uspešno obdobje. Odhajam ponosno, reprezentanci pa želim vse najboljše tudi v prihodnosti. Zdaj bom njen velik navijač,” je ob slovesu od Španije dejal Xavi Hernandez, ki se bo odslej posvetil le še klubskemu nogometu.

Eden najboljših igralcev sredine igrišča vseh časov je s furijo leta 2008 in 2012 slavil na evropskem prvenstvu, vmes pa se leta 2010 veselil tudi zmage na mundialu v Južnoafriški republiki. Za Španijo je skupno zbral 133 nastopov in zabil 13 zadetkov.

Xavi je bil tudi tik pred odhodom iz Barcelone, vendar sta ga novi trener Luis Enrique in športni direktor Andoni Zubizarreta prepričala, da ostane še eno sezono: “Odločitev je bila malce prehitra. Enrique in Zubi sta mi zagotovila, da sem lahko še zelo koristen.”

Cilji v novi sezoni znova segajo zelo visoko, sploh po lanski sezoni polni razočaranj in neuspehov. “Minula sezona se je končala z razočaranjem. Nisem se več čutil koristnega, tako v klubu kot reprezentanci,” je dejal Xavi, ki se nadeja, da bo naslednje tekmovalno obdboje veliko koristnejše.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images