Se je Ronaldo drl na selektorja? “Rekel sem mu, naj utihne.”

Katar 2022 3. Dec 202214:34
Cristiano Ronaldo ob odhodu z igrišča. FOTO: Guliverimages.

Cristiano Ronaldo se na včerajšnji tekmi svetovnega prvenstva proti Južni Koreji ni proslavil, v središču pozornosti pa se je znašel tudi zaradi dogodka ob zgodnji menjavi, ko je ob odhodu z igrišča mahal z rokama in se drl. Je bila to gesta, namenjena selektorju Fernandu Santosu? Kapetan portugalske reprezentance pojasnjuje.

Nekateri portugalski mediji so se razpisali o incidentu, ki naj bi se zgodil po odhodu Cristiana Ronalda z igrišča v 65. minuti. Portugalski superzvezdnik, ki je proti Južni Koreji igral slabo, naj bi Fernandu Santosu s sočnim jezikom nezadovoljno zabrusil, da je pohitel z menjavo.

Ronaldo, ki je kapetan in z naskokom najboljši strelec Portugalske v zgodovini, je zdaj pojasnil, kaj naj bi se res zgodilo.

“Korejski igralec mi je govoril, naj čim prej odidem z igrišča, jaz pa sem mu rekel, naj utihne, saj nima nobene avtoritete. Ni potrebe za aferami. Med tekmami se to dogaja. Kar se zgodi na igrišču, tam tudi ostane. Najbolj pomembno je, da ostanemo enotni. Smo v osmini finala. Ne samo igralci, tudi Portugalci nasploh moramo biti optimistični,” je povedal Ronaldo, ki je z igrišča odšel ob izidu 1:1. V sodnikovem dodatku so Južnokorejci prišli do zmagovitega zadetka, s katerim so si zagotovili nastop v osmini finala.

Portugalska se bo za pot v četrtfinale potegovala v torek v zadnjem paru osmine finala, ko se bo na stadionu Lusail pomerila proti Švici.

Komentari

Vaš komentar