Škandal v BiH, Simonu Rožmanu in Senijadu Ibričiću prekipelo

Nogomet 14. Mar 20249:06 2 komentarja
Foto: Profimedia

Za nemalo razburjenja je v Bosni in Hercegovini poskrbela povratna četrtfinalna tekma tamkajšnjega nogometnega pokala med Sarajevom in Borcem iz Banje Luke, ki se je končala s protestnim odhodom nogometašev Sarajeva z igrišča.

Prvi obračun v Banja Luki se je končal brez golov, na povratnemi pa so z golom 17-letnega Stefana Marčetića najprej povedli gosti, domačini so nato izenačili v 55. minuti, šest minut pozneje pa je zmago Banja Luki s še drugim zadetkom na tekmi zagotovil Marčetić.

Domači so se sicer skozi vso tekmo pritoževali nad sojenjem sodnika Matee Muse, ki je za nameček v 63. minuti izključil njihovega igralca Renana Oliveiro, dodatno pa jih razjezil, ko se je kljub številnim prekinitvam odločil tekmo podaljšati le za pet minut.

Tedaj je igralcem Sarajeva dokončno prekipelo. Obkolili so sodnika, na igrišče pa sta pritekla tudi njihov trener, Slovenec Simon Rožman, in športni direktor ter nekdanji član Domžal Senijad Ibričić, ki sta svojim nogometašem naročila, da zapustijo igrišče.

Kot poročajo tamkajšnji mediji, je bilo zelo vroče tudi v VIP loži, kjer se je gostujoči nogometaš Srđan Grahovac zapletel v spor z domačimi predstavniki, zaradi česar je morala posredovati celo policija.

Rožman: “Videli ste vse, kar ste morali”

Strasti Sarajevčanov se niso pomirile niti po tekmi, ko je pred novinarje stopil Rožman, ki pa je imel zelo kratko novinarsko konferenco. “Slika pove več kot besede. Prosil bi vas, da ne postavljate vprašanj. Ne vem, na kakšen način naj se pripravimo in igramo,” je dejal Rožman. “Vsi ste videli, s kom igramo in proti komu se borimo. Hvala vam za vašo pozornost. Proisim vas, da me razumete, saj sedaj nisem sposoben govoriti. Videli ste vse, kar ste morali,” je še dodal in zapustil novinarsko konferenco.

Slovencu na klopi sarajevske zasedbe sicer že pošteno teče voda v grlo, saj mu v spomladanskem delu nikakor ne steče. Njegova ekipa je na zadnjih petih prvenstvenih tekmah vpisala kar štiri poraze in remi, na lestvici pa zdrsnila na peto mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje