Zasuk po incidentu s poljubom na SP: Rubiales ne bo odstopil

Nogomet 25. Avg 202313:25 > 13:29 1 komentar
FOTO: Guliverimage

Potem ko so se španski mediji sinoči razpisali, da bo predsednik španske nogometne zveze RFEF Luis Rubiales na današnjem izrednem sestanku odstopil, je sam danes zanikal novico. "Ne bom odstopil. Boril se bom do konca," je danes na izredni generalni skupščini španske zveze RFEF dejal 46-letnik, ki sebe vidi kot žrtev.

Rubialesa so po finalu in zmagi Špank nad Anglijo v Sydneyju (1-0) čustva ponesla, pri čestitkah Hermoso se ni ustavil in dekle poljubil najprej na lice, potem še na usta.

“Ne gre za pravico, ampak za družbeno usmrtitev,” je odvrnil Rubiales na številne pozive v domovini in po svetu, naj zaradi nedostojne poteze po finalu svetovnega prvenstva odstopi. Ko so Španke osvojile svetovni naslov, je namreč Rubiales eno od reprezentantk Jenni Hermoso pri tem poljubil na usta, s čimer je sprožil plaz kritik in ogorčenja.

Tudi Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je proti Rubialesu sprožila disciplinski postopek, saj gre za kršitev disciplinskega kodeksa.

“Poljub je bil sporazumen”

Že pred tem je španska ženska nogometna liga zahtevala njegovo razrešitev. K odstopu ga poziva tudi mednarodni sindikat Fifpro, španska vlada na čelu s premierjem Pedrom Sanchezom je sporočila, da je bilo njegovo opravičilo nezadostno, zato zahteva preiskavo.

Foto: Profimedia

“To je bil spontan poljub, obojestranski, evforičen in sporazumen,” je prepričan Rubiales in poudaril, da je prava žrtev medijskega linča v tej zgodbi on.

Se pa je Rubiales po novem opravičil za to, da se je po polfinalni zmagi Špank na igrišču v znak slavja, ko je stal ob španski kraljici Letizii, grabil za mednožje.

Sankcij še ni konec

Kritike so v zadnjem tednu eskalirale do te mere, da mora nekdanji nogometaš Levanteja po maju 2018, ko je zasedel funkcijo, kraljevo nogometno zvezo zapustiti in mesto prepustiti drugemu. Včeraj je proti njemu disciplinski postopek odprla tudi Mednarodna nogometna zveza (FIFA).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje