Zmagovit začetek domačinov in Urugvaja

Nogomet 24. Jun 20249:17 0 komentarjev
Christian Pulisic
Veselje Američanov po golu Pulisica. Foto: Profimedia

Christian Pulisic je dosegel gol in pomagal pri drugem, ko so Združene države Amerike zmagovito začele svojo kampanjo na letošnjem domačem nogometnem prvenstvu Copa America z zmago z 2:0 nad Bolivijo. Zmagal je tudi Urugvaj, ki je s 3:1 odpravil Panamo.

Ameriški kapetan Christian Pulisic je zadel izjemen zgodnji zadetek, že v tretji minuti tekme, preden je tik pred polčasom v 44. minuti podal Folarinu Balogunu, ki je zadel za 2:0.

“Leteli smo po igrišču z veliko intenzivnostjo,” je dejal Pulisic po zmagi na stadionu AT&T v Arlingtonu v Teksasu. “Očitno nam je zgodnji zadetek zelo pomagal, a vse skupaj je bila precej dominantna predstava.”

Ameriški selektor Gregg Berhalter je svojo ekipo posvaril pred samozadovoljstvom proti bolivijski ekipi, ki je od leta 1999 v devetih prejšnjih izvedbah Cope Americe zmagala le eno tekmo.

Zmagovito so turnejo odprli tudi 15-kratni prvaki iz Urugvaja, ki so pod selektorsko taktirko Marcela Bielse povsem prevladovali na tekmi proti Panami.

Maximiliano Araujo je v 16. minuti popeljal Urugvaj v vodstvo z lepo izvedenim strelom v zgornji kot gola.

Panamski vratar Orlando Mosquera je bil nemočen in pod silovitim pritiskom tudi v nadaljevanju, a je ubranil poskuse Urugvaja. Tudi po premoru se je izid 1:0 obdržal vse do 85. minute, ko je bil natančen Darwin Nunez.

Darwin Nunez
Darwin Nunez. Foto: Profimedia

V 91. minuti se je izkazal Matias Vina, ko je z glavo v mrežo Paname preusmeril mojstrsko izveden prosti strel Nicolasa de la Cruza. V izdihljajih tekme je Panama le prejela nekaj zadoščenja, ko je Michael Amir Murillo zaključil hiter prodor z natančnim strelom.

“V prvem polčasu smo bili boljši. V drugem polčasu so nadzorovali igro prvih 15 ali 20 minut,” je dejal Nunez. “Malo smo trpeli, a smo z drugim golom spet napredovali in na koncu igrali dobro,” je dejal strelec.

“Zamudili smo veliko priložnosti. Toda iz napak se učiš in nikoli se nismo predali,” je še dodal.

V skupini C imata ekipi ZDA in Urugvaja po tri točke, Panama in Bolivija sta brez.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!