ACH Volley stopil še korak bližje ubranitvi naslova

Odbojka 15. Apr 202319:54 0 komentarjev
Foto: CEV

Odbojkarji ACH Volleyja so dobili prvo finalno tekmo državnega prvenstva. V Ljubljani so brez težav s 3:0 (20, 16, 19) premagali Calcit Volley in lahko mirno pričakujejo drugo tekmo, ki bo na sporedu že v ponedeljek.

ACH Volley je uspešno začel finalno serijo, po kateri želi ubraniti naslov državnega prvaka. V petih medsebojnih tekmah te sezone je Kamničane vselej premagal, a nikoli brez težav, prvo tekmo pa je dobil najlažje doslej. Tekmecem ni dopustil nobene možnosti za presenečenje, od začetka do konca je držal vse niti v svojih rokah.

Z odlični sprejemom je zlahka organiziral napade in jih v večji meri tudi uspešno zaključeval. S 16 točkami je bil najučinkovitejši Nikola Gjorgiev, izkazala pa sta se tudi mladi Klemen Šen in reprezentančni bloker Danijel Koncilja, med drugim sta dosegla vsak po tri ase.

Gosti so v prvem nizu vodili le s 3:2, Koncilja je takoj zatem pokazal nekaj odličnih servisov, Ljubljančani so vknjižili štiri zaporedne točke, malo pozneje pa vodili že z 12:5. V samem zaključku so po vodstvo z osmimi točkami razlike malo popustili, toda tekmec se ni resno približal.

ACH Volley
Foto: ACH Volley

Velika premoč oranžnih zmajev se je nadaljevala tudi v drugem nizu, spet so imeli za to največ zaslug dobrih servisi. Tokrat sta jih nizala Šen in Matic Videčnik, že pri izidu 15:8 je bilo jasno, da bodo gostitelji povedli z 2:0.

Tretji niz je bil še najbolj izenačen. Gosti so vodili z 10:9, a nato domačim spet dovolili serijo šestih zaporednih točk. To še ni bil njihov dokončni padec, poskušali so se boriti, v končnici prišli do zaostanka štirih točk, a realnih možnosti za preobrat niso imeli.

“Ni treba biti kakšen odbojkarski strokovnjak, da bi ugotovili, da smo danes igrali slabo. V tem trenutku lahko samo obljubim, da bomo v sredo prikazali boljšo igro,” napoveduje trener Calcita Jurij Žavbi, ki je priznal, da so bili Ljubljančani boljši v vseh elementih. “Odličen začetek finalne serije in gladka zmaga na domačem parketu. Z mislimi smo že pri drugi tekmi, ki nas čaka v sredo v Kamniku, kjer pričakujemo težje delo,” pa je po super začetku finalne serije dejal trener ACH Radovan Gačič.

ACH Volley – Calcit Volley 3:0 (20, 16, 19)

Dvorana Tivoli, gledalcev 280, sodnika: Novak Tomec.

ACH Volley: Mejal, Šket, Mašulović, Todorović 1 (1 blok), Bošnjak, Koncilja 7 (2 ase, 1 blok), Šestan 12 (1 blok), Kovačič, Gjorgiev 16 (2 bloka), Videčnik 6 (1 as, 2 bloka), Kök, Šen 10 (3 ase, 1 blok)

Calcit Volley: Planinšič 1 (1 blok), Mujanović 3 (1 as), Vinkovič 5, Lazar, Košenina, Arsenoski, Okroglič 5, Sosa 11 (1 blok), Mitrašinović, Aponza 4 (1 blok), Pavlović 6 (3 bloke)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!