Merkurjevci ujeli najobetavnejšega blokerja v Sloveniji

Odbojka 15. Jun 202110:54 > 10:59
Janž Janez Kržič (št. 10) velja za enega najbolj obetavnih blokerjev v Sloveniji. Pod vodstvom Sebastijana Škorca pa bo zagotovo le še napredoval. Foto: OK Merkur Maribor

Dosedanji bloker Brezovice Janž Janez Kržič bo v novi sezoni nosil dres slovenskega državnega prvaka OK Merkur Maribor, sporočajo iz štajerske prestolnice. Član Maribora ostaja tudi Miha Cafuta, ki ima še veljavno enoletno pogodbo.

17-letni Kržič je odbojko začel trenirati pri osmih letih na Brezovici. S klubom je vseskozi posegal po najvišjih mestih, od najmlajših selekcij pa do mladincev. Leta 2019 je z ekipo postal kadetski državni prvak, leta 2021 pa še mladinski. Uspehe ima tudi v mladinski reprezentanci, saj je leta 2019 z njo osvojil srebrno ligo MEVZA, istega leta pa je s kadetsko reprezentanco še osvojil bron v ligi MEVZA ter se aprila 2019 udeležil kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki so potekale v Romuniji.

“Podpis pogodbe z OK Merkur Maribor je zame velik osebni uspeh. Veselim se, da se v prihajajoči sezoni pridružujem aktualnim državnim prvakom. Moj cilj je, da čim bolj pripomorem k nadaljnjim uspehom ekipe. Verjamem, da bom lahko v klubu napredoval kot igralec in kot oseba in da bom pripomogel k dobremu vzdušju v ekipi,” ob podpisu dejal 202 centimetrov visoki mladenič.

“S tem prestopom smo naredili veliko delo za to sezono ter zelo veliko naložbo za nadaljnjo skupno pot. Gre za najobetavnejšega blokerja v Sloveniji. Janž je mlad igralec, a nanj računamo že v tej sezoni. Dobil bo veliko priložnosti za igro. Miha Cafuta ostaja in že lansko sezono je naredil velik korak naprej, je velik potencial in z njim imamo tudi v tej sezoni in nadaljnjih velike ambicije,” je o novih kadrovskih spremembah spregovoril trener ekipe Sebastijan Škorc.

Komentari

Vaš komentar