Slovenki v tujini blestita, v reprezentanco ju ne bo

Odbojka 12. Apr 202310:42 4 komentarji
Eva Pavlović Mori Lana Ščuka
Slovenska reprezentanca v tem poletju ne bo mogla računati na Evo Pavlović Mori in Lano Ščuka. Foto: Instgram/guliverimage

Slovenski odbojkarici Lana Ščuka in Eva Mori blestita v svojih klubih. Ena je na Poljskem, druga v Turčiji, a še preden je slovenski selektor Marco Bonitta javno objavil seznam povabljenih, je že jasno, da omenjenih na zboru reprezentantk ne bo. Neuradno sta se mu obe zahvalili in odpovedali nastop.

Lana Ščuka je bila pred začetkom sklepnega dela poljskega prvenstva izbrana v idealno postavo rednega dela, odlično pa je začela tudi končnico. LKS se je že prebil v polfinale, potem ko je po dveh tekmah izločil Bydgoszcz. Na drugi tekmi v odlična slovenska sprejemalka dosegla kar 16 točk in bila po tekmi upravičeno izbrana za najboljšo posameznico tekme.

V napadu je dosegla 11 točk, ostalih pet pa je dodala še z dvema asoma in tremi bloki. LKS, najboljša ekipa rednega dela poljske lige, se bo v polfinalu udaril z Bielsko-Biala.

Lana Ščuka se je uvrstila v idealno postavo močne Tauron lige:

Foto: Tauron liga

Tako kot Ščuka v odlični formi v Turčiji igra tudi Eva Pavlović Mori. Odlična podajalka je bila v 23. krogu turške Sultan lige tako kot njena rojakinja na Poljskem izbrana za najboljšo posameznico tekme. Primorka je v tekmi, ki se odločala v petem nizu, za svoj PTT dosegla devet točk. Kar pet točk je dosegla v napadu z varanjem, štiri pa je dodala še z začetnim udarcem.

Eva Pavlović Mori
Foto: Sultan liga

Bonitta navezal stik, a bil neuspešen

Sodeč po formi, v kateri igrata, ni treba biti dober matematik, da prideš do izračuna, da bi bile obe res velika dodana vrednost slovenske reprezentance, ki jo v tem poletju čaka evropsko prvenstvo in tudi kvalifikacije za olimpijske igre.

Čeprav je predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret pred časom dejal, da je obdobja, ko se je za žensko reprezentanco lahko igralo “a la carte”, konec, sta po naših informacijah odbojkarici dobili poziv selektorja Marca Bonitte, a sta se mu obe zaradi različnih razlogov zahvalili za sodelovanje. Lana se je nastopom za reprezentanco odpovedala že v preteklem poletju, medtem ko je Eva začela s pripravami, nato pa zaradi poškodbe zapustila reprezentanco, italijanski strokovnjak pa je v nadaljevanju sezone pa je ni več klical.

EuroVolley, ki bo potekal med 15. avgustom in 3. septembrom, bodo gostile Belgija, Italija, Estonija in Nemčija. Naša dekleta bodo igrala v skupini A v Gentu skupaj z gostiteljico Belgijo ter Srbijo, Poljsko, Ukrajino in Madžarsko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje