Ropret: Dogovor s Cretujem bližje kot kadarkoli doslej

Odbojka 28. Feb 202318:12
Predsednik OZS Metod Ropret.

Podpis pogodbe z nekdanjim selektorjem slovenske moške odbojkarske vrste Gherogejem Cretujem je le še vprašanje časa, je zatrdil predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret, ki je v Planici nastopil kot gost okrogle mize na temo športne infrastrukture.

Čeprav se nova reprezentančna sezona v odbojki neizbežno bliža, javnost še vedno ne pozna imena, ki bo slovenske odbojkarje letos popeljalo na evropsko prvenstvo in kvalifikacije za olimpijske igre v Parizu. Če so na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) še januarja trdili, da so razhajanja med njimi in selektorjem Gheorgejem Cretujem prevelika, so ta mesec obrnili ploščo in z Romunom znova stopili v stik.

Čeprav sta obe strani stališča odtlej močno zbližali, pa do končnega dogovora in podpisa pogodbe še vedno ni prišlo. “Še kar se pogajamo in pogovarjamo. Neka izhodišča smo postavili, v veliki meri pa je zdaj na meni in na zvezi, da bomo zbližana izhodišča na eni strani do konca uskladili, na drugi pa, da jih bomo sposobni realizirati. Smo pa bistveno bližje kot kadarkoli doslej. Moje subjektivno mnenje je, da bo ostal,” je ob obisku svetovnega nordijskega prvenstva v dolini Tamar razkril predsednik OZS Metod Ropret.

Foto: FIVB

Ob morebitni novi košarici Cretuja tudi načrt B in C

Priznal je, da časa za imenovanje selektorja ni več na pretek, a hkrati zagotovil, da so tudi na vnovično košarico Cretuja pripravljeni. “Če ne bo ostal, imamo še načrt B in C. Za slovensko reprezentanco v tem trenutku ni težava dobiti selektorja, a tudi mi imamo neka merila, zahteve, kriterije, ker za fante ni vse dobro. Predvsem se je treba zavedati, da so tukaj v igri olimpijske igre. Če bi zdaj spet startali z ničle, bi bilo to kar nekoliko kočljivo,” je poudaril sogovornik in spomnil na neposrečeno izbiro v minuli sezoni, ko so na selektorski položaj imenovali Avstralca Marka Lebedewa in ga tik pred pričetkom domačega svetovnega prvenstva zamenjali prav s Cretujem. “Na koncu se nam je nekako izšlo, a ni pametno sreče izzivati vsako leto. Preveč je v igri,” je priznal.

Foto: Guliverimage

Kako dolgo bo treba še čakati na potrditev? “Ne več dolgo,” je obljubil prvi mož slovenske odbojke in pristavil: “Bolj ali manj smo dogovorjeni. Stvari moram le še zgladiti in Cretuju dati dokončna stališča oziroma izhodišča. Vem, kaj se od nas pričakuje, a tudi on mora vedeti, kako bom to zagotovili.” Ne glede na to, ali bo selektor znova postal Cretu, ali pa bo na klop Slovenije sedlo novo ime, pa je Ropret zagotovil, da bo pogodba sklenjena za dve leti, do zaključka olimpijskega ciklusa.

Gostitelji kvalifikacij še vedno neznani

Ropret se je sicer v zaključku dotaknil tudi olimpijskih kvalifikacij, kjer je zaenkrat znan le eden od gostiteljev, četudi naj bi pri Mednarodni odbojkarski zvezi imena morali sporočiti že lanskega decembra.

Tine Urnaut
Foto: Guliverimage

“Nič še ne vemo. Še kar se čaka. Bil sem na sestanku uprave Evropske odbojkarske zveze. Tam smo se dotaknili tudi tega, a stvari ostajajo nerazčiščene. Ve se za Japonce, predvidoma bo nekaj v Braziliji, a daleč od tega, da bi bili jasni vsi gostitelji. Do sredine ali konca marca bomo šli v Lozano. Če bodo takrat mesta še prosta, bomo zanje kandidirali. A predvidevam, da so za nas v tem trenutku številke, ki bi bile potrebne za izvedbo, malo nerealne,” je sklenil Ropret.

Komentari

Vaš komentar