Slovo Mariborčanov in Kranjčanov, Kamničani zanesljivi

Odbojka 1. Nov 202320:56 0 komentarjev
Calcit Volley
Foto: Aleš Oblak

Odbojkarji Merkur Maribora in Hiša na kolesih Triglava se od evropskega pokala challenge poslavljata že po prvi oviri. Obe ekipi sta izgubili že prvi tekmi v domači dvorani, zamujenega pa nista nadoknadila niti v gosteh. Obe sta izgubili tudi povratni tekmi, obe še enkrat z 1:3. Mariborčani proti finski ekipi Akaa Volley, Kranjčani pa proti bolgarskemu Deya Volley Burgasu.

Mariborčani so na severu Evrope izgubili na podoben način kot v domači dvorani Tabor. Nerazpoloženi so bili v napadu, velike težave jim je predstavljal domači blok. Napadalci Connor McConnell, Rok Bračko in Žiga Donik niso imeli pravih rešitev, Sani Adžović, ki je bil videti še najbolj razpoložen, pa je v igro vstopil prepozno oziroma nato, ko je bilo jasno, da bodo napredovali Finci. To je bilo jasno po dveh zanesljivo dobljenih nizih, v katerih so si gosti že na začetku nabrali zaostanek in ju praktično izgubili brez izstreljenega naboja. V tretjem nizu so nato izkoristili nekoliko bolj ležerno igro domače ekipe, v četrtem pa so bili spet bolj kot ne nemočni.

Podoben potek je ponudila tudi tekma v Burgasu, ki pa je vendarle ponudila kanček več negotovosti. Predvsem zaradi prvega niza, v katerem so Slovenci izničili začetni zaostanek štirih točk, izenačili na 10:10, nato tudi vodili za dve točki, na 19. točki pa bili z gostitelji poravnani. Končnico pa so odigrali slabše, po izidu 21:20 so domačim dopustili tri zaporedne točke in niz je bil končan. V drugem delu nato dvoma o zmagovalcu ni bilo, v tretjem, ko je že bil znan skupni zmagovalec, pa sta trenerja pomešala postavo, Kranjčani so nato dobili tretji niz, Bolgari pa četrtega. Gostitelji so do zmage prišli predvsem po zaslugi boljšega bloka, z njim so dosegli kar 15 točk.

V prejšnjem tednu si je napredovanje z dvema zmagama proti ciprski Omonii zagotovila Panvita Pomgrad, velika senzacija pa bi bila, če se Sobočanom v prvem krogu rednega dela tekmovanja ne bi pridružil Calcit Volley. Kamničani so danes odigrali šele prvo tekmo proti norveškemu Vikingu, v njej pa pokazali veliko premoč. Prav vse tri nize so dobili gladko, trener Mladen Kašić je lahko v igro pošiljal tudi rezerviste, ki pa so dokazali, da ima hrvaški strokovnjak široko klop. V kamniški vrsti je deloval sistem servis-blok-obramba, dosegli so deset asov in osem blokov. Med igralci nihče ni posebej strelsko izstopal, z 11 točkami je bil najučinkovitejši Črtomir Bošnjak, dosegel je tudi tri ase.

Ekipi bosta v Kamniku povratno tekmo odigrali že v četrtek.

Kvalifikacije za pokal challenge

Povratni tekmi:

Aaka Volley – Merkur Maribor 3:1 (17, 18, -20, 19) /3:1/

Deya Volley Burgas – Hiša na kolesih Triglav 3:1 (22, 15, -20, 20) /3:1/

Prva tekma:

Calcit Kamnik – Viking 3:0 (15, 18, 16)

// – izid prve tekme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!