Po težkem obdobju spet zmaga za Nizozemca

Kolesarstvo 21. Jul. 202119:06
Delite:
Jakobsen se veseli prve zmage po težkih poškodbah. Foto: Guliverimage

Nizozemski kolesar Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-Step) je zmagovalec druge etape dirke po Valoniji, ki spada v drugi najvišji rang profesionalnega kolesarstva. To je prva zmaga nesrečnega 24-letnega sprinterja, ki je lani avgusta preživel hudo nesrečo v zaključku prve etape dirke po Poljski v Katowicah.

Zmago, sicer že 19. v karieri, je proslavil zelo čustveno. “To pomeni konec mojega okrevanja. Zdaj lahko rečem, da sem nazaj. Komaj čakam, da zabeležim še kakšno zmago,” je za Twitter profil svojega moštva dejal Fabio Jakobsen.

Štiriindvajsetletnik je veljal za enega najbolj talentiranih sprinterjev, po nesreči pa je tudi sam izrazil dvom, ali bo zaradi psihičnih težav še kdaj nastopal na tako visoki ravni.

Jakobsen se je nekaj dni v Katowicah boril za življenje po nesreči, ki jo je zaradi spremembe smeri v sprintu povzročil njegov rojak Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma). Štiriindvajsetletnik je nato prestal številne operacije obraza ter se letos aprila vrnil v poklicno kolesarstvo po mučnem okrevanju.

Na samih dirkah letos ni posegel visoko, je pa v dobri formi dočakal dirko po Valoniji. Prva etapa je v torek pripadla prav Groenewegnu, Jakobsen pa je danes v zaključku na dirkališču v Zolderju ugnal Kolumbijca Fernanda Gavirio (UAE Team Emirates) in Belgijca Amauryja Capiota (Arkea Samsic).

Naslednji cilj za Nizozemca je nastop na dirki po Španiji, ki se bo začela 14. avgusta.

Današnjo etapo, ki bi morala potekati od Verviersa do Herveja, so sicer zaradi nedavnih poplav prestavili na dirkališče v Zolder.

Jakobsenu je za zmago na twitterju čestitala tudi ekipa Groenewegna – Jumbo Visma:

Komentari

Vaš komentar