Po slovenski kapitulaciji vse več špekulacij o neželenem scenariju

Reprezentance 16. Mar 202414:50 1 komentar
Uroš Zorman
FOTO: Profimedia

Slovenska rokometna reprezentanca po včerajšnjem debaklu proti Španiji močno trepeta glede uvrstitve na olimpijske igre v Parizu.

Če se je zdelo, da je slovenska rokometna reprezentanca s četrtkovo zmago proti Braziliji (27:26) z nogo in pol že uvrščena na olimpijske igre v Parizu, je včerajšnji katastrofalni poraz proti Špancem (32:22) znova naselil veliko senco dvoma glede tega, ali bodo varovanci Uroša Zormana to poletje del največjega športnega dogodka na svetu.

“Po takšni tekmi je težko reči kaj pametnega. To je moj najtežji poraz, odkar sem selektor. Prvič, odkar smo skupaj, je ekipa razpadla. To je občutek, ki ga ne poznamo. Hitro bo treba najti odgovore, igrali smo samo petnajst minut, nato pa padli v črno luknjo. Njihov vratar je imel dober dan, še tisto, kar smo si ustvarili, je ubranil. Zdaj se moramo odpočiti in dobiti zadnjo tekmo na turnirju, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo,” je bil po dvoboju z domačini razočaran Uroš Zorman.

Rokometna javnost špekulira o španski pomoči Braziliji

Slovenija zdaj stvari nima več v svojih rokah. Zmaga proti Bahrajnu, ki je včeraj izgubil z Brazilijo (24:25), je nujna, medtem pa v rokometni javnosti že krožijo govorice o tem, da bi lahko na olimpijske igre bolj ali manj že uvrščeni Španci v Pariz pomagali tudi Braziliji.

Slovenija bo z Bahrajnom jutri igrala ob 15.15, tekma Španija : Brazilija bo ob 17.45.

Razlog za takšna namigovanja je predvsem dejstvo, da je bil španski selektor Jordi Ribeira v dveh mandatih brazilski selektor in odlično pozna tamkajšnji rokomet in ljudi v njem. V kolikor bi jutri dve točki osvojili tako Slovenci kot Brazilci bi se namreč ustvaril krog treh točkovno izenačenih ekip, v katerem pa bi zaradi hudega poraza proti Špancem krajšo potegnili Slovenci.

Jordi Ribera
Jordi Ribera je bil selektor Brazilije med letoma 2005 in 2008 ter 2012 in 2016. Foto: Profimedia

“Nikoli ne gre vse zlahka, gladko. Čeprav si tega ne želimo, smo vedeli, da nas bo doletel tudi tak dan, kot je bil petkov. Mi smo na ta turnir prišli z jasno nalogo, premagati Brazilijo in Bahrajn, tudi proti Španiji pa poizkusiti napraviti čim boljši rezultat. Proti slednji se nam je vse podrlo, a tu sedaj ne moremo nič. Skozi soboto se je potrebno zbrati v glavah. Tekmo proti Bahrajnčanom enostavno moramo zmagati, šele nato pa se bomo ozirali na tekmo med Španijo in Brazilijo ter upali na pozitiven razplet,” je dan po bolečem porazu že bolj miren, predvsem pa še vedno optimističen slovenski selektor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje