Uroš Zorman primoran v še eno zamenjavo

Reprezentance 2. Nov 202320:40 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo prvi pripravljalni tekmi pred januarskim evropskim prvenstvom igrala v Črnomlju in v Kočevju. V soboto ob 18. uri in v nedeljo ob 14. uri bo igrala proti Srbiji. Namesto poškodovanega Stefana Žabića je selektor Uroš Zorman na priprave poklical člana Zagreba Matica Suholežnika.

Slovenski rokometaši so v začetku tedna začeli prvi cikel priprav pred 14. nastopom na prvenstvu stare celine. Skozi celoten čas so se pripravljali v Ljubljani, tokratni zbor pa bodo zaključili z dvema preizkusoma proti Srbom.

“Na treningih smo ponavljali stvari od prej in dodali nekaj novosti. Prvi cilj na tekmah s Srbijo je, da vsi ostanemo zdravi. Nadalje si želimo čim večkrat ponoviti taktične zamisli, torej ne samo na treningu, pač pa tudi proti resnim tekmecem. Tudi v obrambi bomo preizkusili nekaj novosti. Ti tekmi nam bosta dovoljevali, da v določenih stvareh vztrajamo dlje časa, četudi nam ne bodo takoj stekle,” je za Rokometno zvezo Slovenije povedal selektor Uroš Zorman.

Jure Dolenec je poudaril, da tekmi ne bosta prijateljski. “V reprezentančnem pogledu takšne ne obstajajo. Vsako tekmo želimo dobiti! Na takšnih tekmah sicer lahko preizkusiš kakšno novost, tudi novinci lahko dobijo priložnost, da pokažejo selektorju, česa so sposobni in v kakšnem pogledu lahko računa nanje. A med tem in tekmovalnostjo je potrebno najti pravo razmerje,” je dejal Dolenec.

“Čakata nas dvoboja z izredno kakovostno reprezentanco, ki je v zadnjih letih zelo napredovala. Za nas bo to zagotovo dober preizkus. Upam, da se prikažemo v čim boljši luči,” je dodal.

Tadej Mazej pa je opozoril, da je Srbija zelo resen tekmec. “Videli bomo, kje se v naši pripravljenosti trenutno nahajamo. Naša ekipa želi zmagati na vsakem dvoboju in tudi tokrat ne bo nič drugače. Borili se bomo po najboljših močeh in verjamem, da bodo zbrani gledalci lahko uživali v lepi tekmi.”

Matic Suholežnik
Matic Suholežnik bo zamenjal poškodovanega Stefana Žabića. Foto: Aleš Fevžer

Po koncu tega pripravljalnega tedna se bo reprezentanca znova zbrala po božiču. Pred odhodom v Berlin, kjer bo 11. januarja začela nastope na EP, se bo konec decembra v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, v začetku novega leta pa jo v Poreču čakata še dvoboja s Črno goro in Hrvaško.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!