Celjani v Zlatorogu nemočni proti Pick Szegedu

Rokomet ostalo 24. Nov 201917:53 > 18:02
RK Celje Pivovarna Laško

Rokometaši Celja so v okviru 9. kroga EHF Lige prvakov v Zlatorogu izgubili proti madžarski ekipi Pick Szegeda, ki je bila boljša z rezultatom 34:23. Celjani še naprej ostajajo na 6. mestu, ki vodi v osmino finala.

Tekma se je začela v izjemnem ambientu Zlatoroga, kjer so navijači pripravili čudovito vzdušje. V njem se žal proti izjemni ekipi Szegeda domači niso znašli najbolje. Dan pred tekmo so ostali še brez Grebenca in kakor da je to pustilo posledice tudi v miselnosti domačih. Ti namreč nikakor niso našli poti mimo izjemne obrambe Szegeda, ki je že od vsega začetka delovala na najvišjem nivoju in tudi bistveno drugače, kot na njihovih prejšnjih gostovanjih. Za Celjane je prvi zadel Šarac, na drugi strani pa je v uvodnih minutah še delovala celjska obrambna vrsta, ki pa nato ni več uspela preprečevati hitrih nasprotnih napadov Szegeda. Ta je kaznoval vsako napako ter domače prisilili k hitrima minutama odmora. Žal ti nista prinesli spremembe, Szeged je še naprej kraljeval na igrišču Zlatoroga, domači pa se sicer niso predajali, borili so se, poizkušali z menjavami, a žal neuspešno. Gostje so imeli namreč pripravljene rešitve ter prvi del visoko dobili.

Na začetku drugega dela so Celjani malce dvignili nivo igre v obrambi ter Szegedu povzročali kar nekaj težav, vendar žal tega niso izkoristili na drugi strani. Namreč napake v napadu so se vrstile, zato je hitro splavala možnost, da bi se približali gostom in ublažili poraz, ki je bil ob takšni predstavi Szgeda neizbežen. Kako so se pripravljali na Celjane, so po tekmi potrdili igralci iz njihovih vrst, ki so vedeli, da jih lahko drugače domačin preseneti, s predstavo pa so še enkrat več potrdili, da so eden izmed favoritov letošnjega tekmovanja ter še naprej ostajajo tudi v igri za prvo mesto v skupini. Na drugi strani imajo Celjani sedaj tri točke prednosti pred Zagrebom. Ta je danes doma ugnal Elverum, to pa je tudi naslednji tekmec celjskih rokometašev, kjer bi z uspehom rumeno modri praktično že lahko potrdili napredovanje v naslednji krog. Celjani imajo tako še vedno vse vs vojih rokah in so odločeni to pokazati že na Norveškem.