Slovo legende: Dragan Gajić zaključuje kariero

Rokomet 7. Feb 202418:08 2 komentarja
REUTERS/Mohamed Abd EL Ghany
REUTERS/Mohamed Abd EL Ghany

Legendarni slovenski rokometaš Dragan Gajić je prek družbenih omrežij sporočil, da se po koncu sezone poslavlja od aktivne kariere.

Otrok Celja Pivovarne Laško ima pri 39 letih dovolj rokometa, po koncu sezone pa se bo dokončno poslovil z rokometnih igrišč, kjer je navduševal kar 24 let.

“Odločitev ni bila lahka. Rokomet je zame več kot le šport. Bil je moja strast, način življenja in neverjetna avantura, ki je v vseh pogledih izklesala tudi mojo osebnost. Dogodki, ki sem jih delil s soigralci v slačilnicah ob zmagah in porazih, bodo za vedno ostali v mojem spominu,” je začel svoje poslovilno pismo, ki ga je objavil na družbenih omrežjih.

“Telo mi je vedno dobro služilo. Čutim, da bi lahko še igral, a v svoji karieri sem izpolnil vse svoje cilje, zato verjamem, da je čas, da naredim prostor ostalim generacijam,” je še dodal.

Foto: Profimedia

Ob zahvali vsem, ki so mu prekrižali pot v njegovi bogati karieri, je dodal, da bo ostal del tega športa: “Moja odločitev ne pomeni slovo, ampak le začetek novega poglavja.”

Član francoskega Limogesa je bil član slovenske izbrane vrste kar 16 sezon. Za slovenski grb se je boril med letoma 2005 in 2021. Leta 2015 je bil na svetovnem prvenstvu z 71 najboljši strelec turnirja in bil izbran tudi v idealno postavo rokometnega mundiala.

Na 161 tekmah je dosegel kar 692 zadetkov, kar je tretji najboljši dosežek. Pred njim sta le Luka Žvižej (702) in Aleš Pajovič (697).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje