V Golovcu rokometna igra mačke z mišjo

Rokomet 11. Okt 202318:42 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na prvi tekmi kvalifikacijske skupine 4 za nastop na evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici ter na Madžarskem 2024 danes v Celju premagala Latvijo z 51:13 (24:11). Slovenija bo v nedeljo gostovala v Italiji.

Slovenskim rokometašicam uvodne kvalifikacijske tekmice z Baltika niso povzročile niti najmanjših težav.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so v kultni celjski dvorani Golovec zanesljivo osvojile obe točki, že v soboto pa jih v Chietiju čakajo Italijanke.

V skupini 4 poleg Slovenije, Latvije in Italije nastopa tudi Francija, nastop na zaključnem turnirju, ki bo med 28. novembrom in 15. decembrom prihodnje leto v Baslu, Debrecenu in Innsbrucku ter na Dunaju, si bosta izborili prvo- in drugouvrščena reprezentanca. Slovenijo konec februarja in v začetku marca prihodnje leto čakata dve tekmi s Francijo, v prvi polovici aprila pa še gostovanje v Latviji in domača tekma z Italijo.

FOTO: Jure Banfi

Slovenke na obračunu proti Latvijkam niso mogle računati na nekatere nosilke igre, kot so Elizabeth Omoregie, Tamara Mavsar, Barbara Lazović, Alja Varagić, tudi v njihovi odsotnosti pa je bilo od prve minute jasno, da bodo dosegle prvo zmago.

Izkušene slovenske reprezentantke Ana Gros, Nina Zulić, Tjaša Stanko, Maja Vojnović in Nataša Ljepoja so zelo hitro zadeve postavile na pravo mesto, kar je Adžiću omogočilo, da jih je v drugem polčasu spočil in priložnost za dokazovanje ponudil svojim manj izkušenim, a dokazovanja željnim varovankam.

Že na četrtini tekme povedle za deset

Po vsega desetih minutah igre je slovenska prednost znašala šest golov (9:3), v 18. je prvič na dvoboju narasla na deset (16:6). Nato je slovenska “vnema” zaradi prevelike kakovostne razlike malce padla, kljub temu pa je prednost na polovici dvoboja znašala +13 (24:11).

V drugi polovici tekme se podoba na igrišču ni spremenila, slovenska “rokometna pomlad” je bila za dva razreda boljša od svojih tekmic, v igri mačke z mišjo si je najvišjo prednost 38 golov priigrala prav ob koncu tekme. Latvijke so v drugem polčasu prvi gol dosegle šele v 46. minuti, skupno pa le dva.

Pri Sloveniji, ki je dosegla najbolj prepričljivo reprezentančno zmago, sta bili na današnji tekmi v Celju najbolj učinkoviti Ema Abina in Ema Hrvatin, obe sta dosegli po sedem golov.

FOTO: Jure Banfi

“Vesela sem, da so vse punce igrale, da so tudi mlajše dobile priložnost. To je bil tudi cilj te tekme. Super,” je po dvoboju na kratko dejala Gros.

“Na začetku je naša prva postava odlično odprla tekmo, posledično nam je bilo v drugem polčasu lažje nadaljevati ritem. Z odlično obrambo in vratarko za nami smo lahko nadaljevale igro protinapadov. Vse je bilo odlično,” pa je dodala Ema Hrvatin.

Slovenija – Latvija 51:13 (24:11)

Dvorana Golovec, gledalcev 400,

sodnika: Bošnjak in Marić (oba BiH).

Slovenija: Zupan, Vojnovič, Đajić, Klemenčič 2, Novak 3 (1), Erceg 2, Gros 2 (1), Markovič 6, Stanko 4, A. Abina 3, Ljepoja 6, Zulić 2, Bajc 2 (1), Kogovšek 5, Hrvatin 7 (2), E. Abina 7.

Latvija: Vengra, Hansone, Kanepe, Rutkovska, Krodziniece, Stankevica 1, Makarova, Bilkste, Cibulska 7, Reinfelde 1, Purvina, Kokina, Pruse, Juška, Krole 3, Zaharane 1.

Sedemmetrovke: Slovenija 7 (5), Latvija 4 (0).
Izključitve: Slovenija 4, Latvija 10 minut.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!