Prva zmaga za Đorđevićevo Kitajsko, Francozi do pirove zmage

Košarka 31. Avg 202317:33 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Na svetovnem prvenstvu v košarki parketi danes niso samevali, saj so se začele tekme za razvrstitev od 17. do 32. mesta. Za nekatere je to pomemben del prvenstva, saj se delijo vstopnice za nastop na olimpijskih igrah, za druge pa nebodigatreba, saj so bila pričakovanja pred prvenstvom precej višja. Finska je porazila Zelenorstske otoke, Lauri Markkanen je prispeval 34 točk, Kitajska srbskega trenerja Saše Đorđevića je premagala Angolo, četa slovenskega strokovnjaka Dejana Prokiča (Slonokoščena obala) pa je klonila proti Libanonu. Do visoke zmage, ki pa je po hitrem porazu zanje povsem nepomembna, so proti Iranu prišli Francozi.

V skupino razočaranj prvenstva vsekakor sodijo Francozi, ki so sestavljali celo krog favoritov za naslov.

Galski petelini so po prvem delu in porazih proti Latviji in Kanadi opustili sanje o medalji, v Džakarti jih čaka boj z Iranom in Slonokoščeno obalo. Za Afriške reprezentance so naslednji dnevi ključni v smislu žigosanja vozovnice za pariški praznik športa prihodnje leto, saj si bo najbolje uvrščena ekipa s črne celine zagotovila nastop na olimpijskih igrah.

Na OI za zdaj uvrščena le dva

Enako velja za vse reprezentance, ki nastopajo pod okriljem FIBA Azija, to pa bodo v drugem delu Kitajska, Filipini, Nova Zelandija, Jordanija, Japonska, Libanon in Iran.

Mesto na OI v Parizu sta si kot edini do zdaj zagotovili Francija in Avstralija. Vse spodaj naštete tekme si lahko ogledate v prenosu na kanalih televizije Sportklub.

Svetovno prvenstvo v košarki, 7. dan:

Skupina M (Quezon City):

Angola – Kitajska 76:83
Južni Sudan – Filipini 87:68

Skupina N (Pasay):

Nova Zelandija – Mehika 100:108
Egipt – Jordanija 85:69

Skupina O (Okinava):

Zelenortski otoki – Finska 77:100
Japonska – Venezuela 86:77

Skupina P (Džakarta):

Slonokoščena obala – Libanon 84:94
Francija – Iran 82:55

.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!