Davis Cup: Znani pari kvalifikacij za elitno skupino

Davisov Pokal 26. Sep 201817:07 > 17:22
William Van Hecke/Corbis via Getty Images

Danes je bil izveden žreb kvalifikacij za elitno reprezentančno tekmovanje v moškem tenisu, Davisov pokal 2019, ki bo prihodnje leto doživel korenite reforme.

Kot je to največjim teniškim oboževalcem že nekaj časa jasno, prihodnje leto Davisov pokal ne bo potekal v takšnem formatu, kot smo ga poznali, saj reprezentance v najpomembnejši fazi ne bodo več imele prednost domačega terena.

Star format bo Mednarodna teniška zveza ITF koristila le na začetku februarja 2019, ko bodo ekipe nastopile v kvalifikacijah (24 reprezentanc oziroma 12 parov.

Zmagovalec iz vsakega posameznega para se bo neposredno uvrstil v novembrski sklepni turnir, kjer si je mesto že izborilo 6 ekip – štiri letošnje polfinalistke (Hrvaška, Francija, ZDA in Španija) ter dve povabljenki (Argentina in Velika Britanija).

V povsem zgornjem “tvitu” so domačinke napisane kot prve, torej bomo februarja lahko spremljali, kako se bodo Belgijci borili v Braziliji, kako bodo pot na sklepni turnir Srbi iskali v Uzbekistanu, pestro pa utegne biti tudi v Švici, kjer bosta (morda) Stan Wawrinka in Roger Federer gostila Ruse.

Prvi tovrsten zaključek Davisovega pokala naj bi novembra prihodnje leto, po zadnjih informacijah, gostil bodisi Lille, bodisi Madrid, podlaga pa bo vsekakor trda (v dvorani).