Đoković priznal, da je kršil pravila o izolaciji

Grand Slam 12. Jan 20226:01 > 6:42 1 komentar
Novak Đoković
Foto: Guliverimage

Novak Đoković je priznal, da je kršil pravila o izolaciji, potem ko je bil prejšnji mesec pozitiven na testu za koronavirus, in to označil za napako pri presoji.

Srb je v sredo na Instagramu priznal, da se je dva dni po pozitivnem testu 16. decembra sestal z novinarjem, da bi z njim opravil intervju.

“Strinjam se, da bi moral prestaviti termin,” je zapisal Đoković.

Avstralska vlada medtem preučuje njegovo dejavnost in razmišlja, ali naj ga deportira. Đokoviću, ki upa, da bo prihodnji teden začel z branjenjem naslova na odprtem prvenstvu Avstralije, so 6. januarja preklicali vizum, nato pa je sodnik 10. januarja razveljavil to odločitev in odredil izpustitev iz pripora.

Vendar vlada ni izključila nadaljnjih ukrepov; še vedno obstaja možnost, da bi minister za priseljevanje le nekaj dni pred začetkom turnirja še drugič razveljavil njegov vizum.

“Čutil sem se dolžnega nadaljevati in opraviti intervju za L’Equipe, saj nisem želel razočarati novinarja, vendar sem poskrbel, da sem se družbeno distanciral in nosil masko, razen ko so me fotografirali,” je še zapisal v objavi na Instagramu.

Dejal je, da so druga poročila o tem, da se je po pozitivnem testu 16. decembra pojavil v javnosti, napačne informacije.

Šlo je za človeško napako

Đoković je priznal tudi, da je pred vstopom v Avstralijo v potni obrazec vpisal napačno izjavo. Povedal je, da se je njegov agent zmotil pri izpolnjevanju dela obrazca, ki je zajemal njegovo zgodovino potovanja.

V obrazcu je bilo navedeno, da v 14 dneh pred prihodom v Avstralijo ni potoval. Po zadnjih poročilih pa naj bi bil 34-letnik pred prihodom v deželo tam spodaj tudi v Španiji.

“Moj zastopnik se iskreno opravičuje za administrativno napako, ker je označil napačno okence,” je zapisal. “To je bila človeška napaka in zagotovo ni bila namerna. Moja ekipa je avstralski vladi posredovala dodatne informacije, da bi pojasnila to zadevo,” je dodal Đoković.

Oglasila se je razočarana Čehinja

Renata Voračova, ki so jo avstralske oblasti ob preklicanem vizumu deportirale, potem ko je že odigrala eno tekmo na pripravljalnem turnirju v Melbournu, se je sedaj oglasila prek britanskih medijev. Tako kot “Nole”, je tudi ona dobila posebno zdravniško opravičilo, da po pozitivnem testu lahko vendarle zaigra na OP Avstralije.

“Imela sem točno deset minut, da se zagovarjam. Privoščim mu, da je na sodišču uspel, toda vseeno se počutim slabo, ker moji svetovalci in pravniki na licu mesta niso predlagali pogajanja tega še zame. Novak je verjetno pravnike plačal iz lastnega žepa, bržčas je to naredilo razliko,” je za BBC Radio 5 Live povedala specialistka za igro dvojic.