Baby ni več baby: Dimitrov brez milosti do Murrayja!

Tenis ostalo 2. Jul 201416:42 > 03. Jul 2014 9:38

Ljubljana – Presenečenjem v Wimbledonu ni videti konca. Po Rafaelu Nadalu se je poslovil tudi branilec naslova Andy Murray, ki ga je v četrtfinalu gladko s 3:0 odpravil Grigor Dimitrov. Med najboljše štiri še Novak Đoković, Roger Federer in Miloš Raonić.

V kolikor bo nadaljeval s podobnimi igrami, se bo Grigor Dimitrov hitro znebil vzdevka Baby Federer, ki ga je Bolgar dobil zaradi podobnega sloga igre z Rogerjem Federerjem. Dimitrov je silovito začel četrtfinalni obračun proti Andyju Murrayju, ki je dobil vsega eno igro. Drugi niz je bil veliko bolj izenačen, saj je Bolgar slavil šele po podaljšani igri s 7:6. Domači navijači so kljub temu še naprej upali na veliki preobrat branilca naslova, a to je bil račun brez krčmarja.

Dimitrov je tudi v tretjem nizu zadržal visoko raven igre in se po slavju s 6:2 veselil ene od največjih zmag v svoji karieri. Murray do četrtfinala ni oddal niti niza, toda mladi Bolgar je bil previsoka ovira.

Novak Đoković je odpor Marina Čilića strl šele po petih nizih, potem ko je že zaostajal z 1:2 v nizih. Roger Federer je po izgubljenem prvem nizu v nadaljevanju povsem zasenčil rojaka Stana Wawrinko, Miloš Raonić pa je ustavil pohod avstralske senzacije po imenu Nick Kyrgios. Moški polfinali bodo na sporedu v petek.

Ob češki dvojici v polfinale še Halepova in BouchardovaPo Lucie Šafarovi in Petri Kvitovi sta se v polfinale ženskega dela turnirja uvrstili še Simona Halep in Eugenie Bouchard. Romunka je s 6:4 in 6:0 izločila Sabine Lisicki, Kanadčanka pa za svoj tretji zaporedni grand slam polfinale s 6:3 in 6:4 Angelique Kerber. V polfinalu bomo spremljali obračuna Šafarova vs. Kvitova in Bouchard vs. Halep.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images