Zmaga za Tamaro Zidanšek, Polona Hercog izgubila

Tenis 7. Jan 202116:32
Cameron Spencer/Getty Images

Teniška sezona se je pričela s turnirjem WTA v Abu Dabiju, kjer je Tamara Zidanšek v 1. krogu z 0:6, 6:3 in 6:4 premagala 11. nosilko, Američanko Jennifer Brady. Najboljša slovenska teniška igralca Polona Hercog je novo sezono na žalost začela s porazom.

Uvodni niz je sicer brez izgubljene igre dobila Američanka, nato pa je 23-letna Zidanškova zaigrala povsem drugače. V drugem nizu je najprej povedla s 4:0, kar je bila dovolj visoka prednost za zmago. V tretjem nizu je po uri in pol igre s 3:2 povedla Tamara Zidanšek, ki je prednost zadržala tudi na svoj servis in povedla s 4:2.

Zidanškova je nato zapretila s tremi brejk priložnostmi, ki jih ni uspela izkoristiti, je pa obračun nato odločila z zanesljivimi začetnimi udarci. Slovenka je slavila po dveh urah in devetih minutah ter še drugič premagala Bradyjevo.

Sabalenka premočna za Polono Hercog

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog na uvodu v sezono ni bila uspešna. Zahteven žreb je poskrbel, da se je v 1. krogu pomerila s četrto nosilko Arino Sabalenko, ki je slavila v dveh nizih s 7:6 (5) in 6:2.

V 1. krogu dvojic je novo sezono v četrtek začela tudi Andreja Klepač, ki je v paru z Ukrajinko Mrto Kostjuk izgubila. Boljši sta bili peti nosilki, Japonki Shuko Aoyama in Ena Shibahara, ki sta zmagali s 6:4 in 7:5.

Komentari

Vaš komentar