Stožice bodo pokale po šivih: že na tehtanju skoraj zapele pesti (VIDEO)

SK Fight 29. Mar 202421:27 0 komentarjev
Foto: FNC/Youtube

V kinu Bežigrad so organizatorji borilnega dogodka pod okriljem hrvaške organizacije FNC na uradnem tehtanju še zadnjič pred sobotno eksplozijo v polnih Stožicah soočili vse borce. Napetost med borci govori le eno - v soboto bo pokalo!

Pričakovano je tako kot vedno v bežigrajski kinodvorani s svojimi komentarji blestel izkušeni Miran Fabjan. Po nori borbi na svojem FNC prvencu v sarajevski Zetri, ko se je poigral z domačim ljubljencem Tomislavom Spahovićem, se je čez noč izstrelil med največje zvezde MMA zvezde na Balkanu. Povsod, kjer se je pojavil, je navdušil, ljudje so “požrli” vse njegove intervjuje, zdaj pa že nestrpno čakajo na nov spektakel, na katerem SloRocky, kot kličejo zgovornega Primorca, ne pričakuje drugega kot zmago v prvi rundi.

“Povsem nepričakovano smo razprodali dvorano Stožice, zdaj je le na nas, da jutri potrgamo in naši nasprotniki obležijo, tako kot bo obležal moj nasprotnik Žgela,” je pred uradnim tehtanjem dejal Fabjan, ki vedno znova poudarja, da od MMA kariere ne pričakuje nič. Zabaval se bo, dokler bo pač trajalo.

“Za zdaj mi je vse skupaj zelo zabavno, nasprotniki padajo kot klade, zato še bolj uživam v tem. A drugih ciljev nimam, drugo leto aprila praznujem 40 let. Forgyja (op. p. šefa FNC) sem že prosil, če lahko drugo leto rezervira stadion v Stožicah, da bi praznoval mojo 40-letnico pred polnim stadionom. Žgela mi bo pel, Spahović bo plesal, za druge pa bomo videli,” je nasmejal Fabjan, nato pa napovedal hitro in brutalno zmago nad sicer nevarnim hrvaškim borcem Mariem Žgelo, ki praktično že celo življenje cepi drva. Ima izjemno naravno moč, pet nasprotnikov je nokavtiral, a SloRocky se vsemu skupaj le smeji.

Fabjan napoveduje hiter konec:

“Šlo bo za poskus umora, boste videli. Ni druge poti za Žgelo, kot da obleži na hrbtu in kletko zapusti na ščitu. Pravi borec kletko zapusti na ščitu. On bo eden izmed njih. V to sem prepričan. Preveč je zelen, da bi mi lahko pariral. Karkoli se bo odločil narediti, bo priletela kontra in lahko noč,” je napovedal izkušeni Fabjan, ki ima za sabo že 80 različnih borb, največ v K-1. Zanj bo to sicer šele šesta borba v MMA, za robustnega Hrvata okrogla deseta, ima sedem zmag in dva poraza, a kot je rekel Fabjan, je vse skupaj veliko premalo, da bi ga Hrvat lahko ogrozil. Žgela celotno promocijo dvoboja ni želel sodelovati, ni želel sprejeti igre Fabjana, vsemu skupaj se je le nasmihal.

“Stožice bom šokiral s tem, da bom nokavtiral Fabjana,” je po zadnjem soočenjem s slovensko zverjo dejal hrvaški gozdar. “Šlo bo za nepozaben dogodek, a za enega vem, da se ga ne bo spomnil,” je Fabjan izstrelil eno izmed mnogi puščic v hrvaškega nasprotnika.

Želva ima po nočni mori novo priložnost, prišli bodo Dragonsi

Pred zadnji slovenski borec na sobotnem spektaklu bo legendarni Bojan Kosednar – Želva, ki se bo še enkrat pomeril s Srbom Aleksandrom Jankovićem. Borba v Puli se ni končala po njegovih željah, saj si je grdo zlomil palec na nogi. Želva je potrdil, da bodo zdaj naredili vse, da dvoboja ne prekine poškodba, tako kot v puljski areni pa bo lahko računal tudi na veliko podporo Olimpijnih navijačev Green Dragons.

“To lahko rečem, da je novo sodelovanje. Moram reči, da me prej Dragonsi niso spremljali, sploh ne tako organizirano. Začelo se je v King of the Streets. Takrat sem sam naredil nekaj za njih, zdaj se to vrača. Dragonse sam povezujem z Ljubljano, Olimpijo povezujem z Ljubljano. Lahko rečem, da sem bil sprva skeptičen, ko se je govorilo o Stožicah, sam sem bil bolj za Tivoliju, zdaj pa vidim, da obstaja res veliko zanimanje. Zna se zgoditi, da bo padel slovenski rekord v prodanih vstopnicah za borilni dogodek. Navdušen sem, vse skupaj pa bo nek nov mejnik slovenskega MMA,” je dejal Želva.

Želva in Janković v prijateljskem slogu:

Kratek stik na soočenju napoveduje vročo borbo

Veliko zanimanja javnosti je požel tudi Uroš Jurišić. Ne samo, ker se po obuditvi kariere bori brez rokavic, ampak tudi zato, ker vsi vemo, kaj je svoj čas počel v MMA. Slovenski borilni svet ga še vedno jemlje kot stroj, ki melje svoje nasprotnike. Kako je nabrušen pred sobotnim dvobojem, je jasno pokazal tudi na zadnjem soočenjem z Brazilcem Joelsonom Nascimentom, ko je nasprotnika, ki se mu je preveč približal, močno odrinil.

“Ni mi všeč, da mi ljudje hodijo tako blizu. Na KSW sem podcenil situacijo in se znašel v zraku. Tega od takrat naprej ne dovolim več,” je razložil Urke, za katerega bo to drugi dvoboj brez rokavic, za Brazilca pa sploh prva. Jurišić je na svojem debiju v “bear knucklu” v Odžacih v prvi rundi premagal Jhonnyja Carlosa.

Prišel je preblizu, Urke je reagiral:

Slo Rocky, Želva in Urke ne bodo edini slovenski predstavniki na FNC 15. Legendarnega Hrvata Ivico Truščka bo skušal presenetiti Marko Vardjan, Jan Berus, ki ga je slovenska javnost dobro spoznala po tistem dvoboju z Italijanom Alessandrom Rossijem, bo lovil tretjo zmago zapored proti Jovanu Kandiću, slovenski navijači pa bodo stiskali pesti še za Dina Suljkanovića, slovenskega Kubanca Andresa Ramosa in Anžeta Vujčića.

Zadnje soočenje borcev pred sobotnim spektaklom:

Spored borb na FNC 15 v Stožicah:

Miran Fabjan (Slo) – Mario Žgela (Hrv)
Jordan Barton (VB) – Itay Tratner (Izr) – dvoboj za prvaka peresne kategorije
Bojan Kosednar (Slo) – Aleksandar Janković (Srb)
Uroš Jurišić (Slo) – Joelson Nascimento (Bra) – dvoboj brez rokavic
Ivica Trušček (Hrv) – Marko Vardjan (Slo)
Milenko Stamatović (ČG) – Josip Matković (Hrv)
Jan Berus (Slo) – Jovan Kandić (Srb)

Pred borbe:
Dino Suljkanović (Slo) – Demahmet Sinani (Kos)
Andres Ramos (Slo/Kub) – Vladimir Hajek (Češ)
Anže Vujčić (Slo) – Ibrahim Mandev (Bol)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!