Ob odsotnosti Jakova Faka slovensko čast rešila Vidmar in Planko

Biatlon 2. Dec 202316:25 0 komentarjev
Anton Vidmar
Anton Vidmar. Foto: Profimedia

Nemec Philipp Nawrath je zmagovalec moškega biatlonskega sprinta za svetovni pokal v Östersundu na Švedskem. Slabih 18 sekund je za njim zaostal Tarjei Boe, še eno več pa njegov norveški rojak Vebjoern Soerum. Med Slovenci sta do točk na 10-kilometrski preizkušnji prišla Anton Vidmar na 27. in Lovro Planko na 39. mestu.

Tekmo pri 15 stopinjah pod lediščem je odločilo streljanje. Najboljša trojica je zadela vseh 10 tarč, najhitrejše noge pa je imel Nemec Philipp Nawrath.

Slovenski tabor je zadovoljen le delno. Anton Vidmar in Lovro Planko sta si priborila nove točke, a sta morala po streljanju stoje vsak po enkrat v kazenski krog in zapravila po 10 in več mest. Nastop pa je zaradi mraza odpovedal Jakov Fak, ki je že na štafetni tekmi tarnal tudi zaradi slabšega počutja in mu bo dodaten dan odmora prišel še kako prav.

“Nastop je bil soliden. Na progi sem se kljub mrazu počutil dobro. Tudi na strelišču sem poskusil iztržiti maksimum. Na koncu je bilo zadosti za prve točke svetovnega pokala v sezoni in dobro izhodišče za zasledovalno tekmo,” je po tekmi povedal Vidmar. Zadovoljen je bil tudi Planko: “Na strelišču sem presenetil še samega sebe, saj zaradi mraza nisem čutil prstov. Na progi pa je bilo zelo težko, saj sem zaradi mraza težko dihal. V zadnjem krogu sem zelo trpel, a na koncu gre za kar dobro uvrstitev. Jutri nas čaka še ena tekma v tem mrazu in nato se selimo v malce bolj toplo Avstrijo.”

Miha Dovžan je bil pri streljanju nenatančen trikrat in osvojil 70. mesto. Ob debiju na posamični tekmi pa je Matic Repnik sicer podrl vse tarče, v zadnjem krogu pa ni zdržal ostrega ritma in tekmo končal na 73. mestu.

Tridesetletni Nawrath, varovanec slovenskega trenerja Uroša Velepca, se je veselil prve zmage v karieri, nemška moška vrsta pa druge zmage na drugi posamični tekmi v sezoni. Nawrath je tudi novi vodilni v skupnem seštevku pokala.

V Östersundu bosta v nedeljo še obe zasledovanji. V moški konkurenci bosta nastopila Vidmar in Planko, v ženski pa Anamarija Lampič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!