Ganljivo poljsko sporočilo za nesrečenega Anžeta Laniška (VIDEO)

Smučarski skoki 25. Jan 202420:30 1 komentar
Lanisek kubacki solze
Foto: AP Photo/Darko Bandic via Guliver

Najboljši skakalec Anže Lanišek bo moral zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil na treningu v Planici, izpustiti svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Kulmu, velikega osmoljenca pa so se spomnili tudi pri poljski reprezentanci, ki mu je na čelu s prijateljem Dawidom Kubackim zaželela čimprejšnjo vrnitev.

Anže Lanišek, zmagovalec dveh letošnjih preizkušenj posameznikov v Garmischu in Wisli, bi bil na letalnici v Kulmu velik slovenski adut, a mu je smola in poškodba kolena prekrižala načrte. “Diagnoza je pokazala, da je poškodovana notranja stranska vez, vendar na srečo operacija ni potrebna. Začasno bo moral nositi kolensko opornico za optimalno celjenje poškodbe. Predvidevamo, da bo okrevanje trajalo približno dva meseca,” je pojasnil reprezentančni zdravnik dr. Matej Drobnič.

Zdi se, da šesti skakalec zime ni izgubljen le za polete v Kulmu, pod velikim vprašajem je tudi njegovo nastopanje do konca sezone. Da mu ni lahko, so začutili tudi njegovi poljski kolegi ter mu tako vrnili za podporo preteklo zimo, ko je stal ob strani Davidu Kubackemu in njegovi ženi, ki se je zaradi težav srcem borila tudi za življenje.

“Živijo, Anže. Slišal sem za tvojo poškodbo. Res žalostno… Želim ti hitro okrevanje. Žal ti v tej situaciji ne morem bolj pomagati, a sem prepričan, da boš zmogel uspešno prebroditi to težavno obdobje. Upam, da se kmalu vidiva na skakalnici,” je v objavljenem posnetku Poljske smučarske zveze dejal Kubacki.

Lanišek se jim je zahvalil

Lanišek se je za lepo poljsko gesto in pozornost zahvalil. “Fantje, hvala za podporo, držim pesti za vas. Želim vam dolge in varne polete, uživajte v njih. Se vidimo kmalu na skakalnici,” je na družbenih omrežjih zapisal Lanišek, ki je pred dvema letoma na SP v Vikersundu na ekipni tekmi s Slovenijo osvojil zlato odličje, na posamični tekmi pa je bil peti.

Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih se začenja v petek ob 14. uri s prvim serijama posamične tekme. Še pred tem bodo na sporedu kvalifikacije, ki so bile v četrtek odpovedane zaradi močnega vetra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje