Ilka Štuhec bo sezono začela šele decembra

Alpsko smučanje 19. Nov 202312:01 0 komentarjev
Ilka Štuhec. Foto: MaPa

Prireditelji prvega smuka za dekleta v Zermattu so izgubili bitko z vremenom. Zaradi premočnega vetra na prizorišču, ki bi gostilo zgodovinsko prvo tekmo v svetovnem pokalu na območju dveh različnih držav, je bila današnja tekma žal odpovedana.

Organizatorjem je vreme cel teden povzročalo veliko sivih las in tako so lahko izpeljali le en trening.

V četrtek se je veter umiril do te mere, da so improvizirali trening, ki pa niti ni dal realnega vpogleda v pravo razmerje moči med tekmovalkami. Najhitrejša Slovenka na smučeh Ilka Štuhec bi se morala na progo danes podati kot deveta, a se bo za začetek sezone v hitrih disciplinah Štajerka morala načakati. Že v soboto je direktor ženskega svetovnega pokala Peter Gerdol zavrnil možnost, da bi smuk izpeljali v ponedeljek. Za zdaj tudi ne kaže, da bi odpadle smuke nadomeščali na drugih lokacijah.

Na ledeniku Zermatt (cilj smuka je bil načrtovan v italijanski Cervini), je v dveh letih odpadlo vsaj osem tekem za svetovni pokal. Vreme ne prizanaša.

Naslednja preizkušnja v hitrih disciplinah je na koledarčku šele 8. oziroma 9. decembra, ko sta na sporedu superveleslalom in smuk v švicarskem St. Moritzu.

Pred tem bo smučarska karavana zavila v Severno Ameriko, kjer bosta 25. in 26. novembra v ameriškem Killingtonu na sporedu tekmi v obeh tehničnih disciplinah ter na začetku decembra še dva veleslaloma v kanadskem Tremblantu.