Ilka Štuhec spreminja načrte

Najboljša slovenska smukačica Ilka Štuhec bo s svojim štabom zaključne priprave pred začetkom sezone v hitrih disciplinah opravila na Norveškem, kjer računa na boljše pogoje in stabilnejše vreme kot v Švici.

Po kar dvomesečnih pripravah v Južni Ameriki Ilka Štuhec pred prvima smukoma nove sezone (18. in 19. 11.) išče pripravljalno piko na i. Pri tem je spremenila svoje načrte, tako da jo pot vodi na Norveško. Prvotno načrtovani treningi v Zermattu v Švici so, kot pravijo v njenem taboru, v tem trenutku “zaradi slabih razmer na ledeniku tvegana odločitev.” Zato so v ekipi dvakratne svetovne smukaške prvakinje iskali bolj stabilne razmere, ki bi omogočile konstanten trening in uspešen zaključek pripravljalnega obdobja. Verjamejo, da jih bodo našli na Norveškem, in sicer v smučarskem središču Juvass.

“V Zermattu tako ali tako ne bi mogli trenirati na progi, kjer bo potekal svetovni pokal. Ob tem smo v teh dneh vedno znova prejemali informacije, da so razmere res slabe. Fantje in dekleta po več dni skupaj sploh niso trenirali in naposled zapustili Zermatt. Zgolj čakanje na lepše razmere v tem trenutku ni možnost, zato smo se odločili za odhod na Norveško. Res je, še nikoli nismo tam trenirali v tem obdobju, a tokrat druge izbire v bistvu ni. Kaže, da bodo tam boljši pogoji, bolj stabilno vreme in bomo lahko opravili več kakovostnih dni treninga,” odločitev za enotedenski umik na Norveško pojasnjuje vodja ekipe Darja Črnko, ki ima z novo sezono ob sebi tudi trenerja Natka Zrnčića Dima.

Sezona svetovnega pokala se bo za dekleta po uvodnem veleslalomu v Söldnu sicer nadaljevala v Leviju na Finskem, kjer bosta 11. in 12. novembra na sporedu dva slaloma. Hitrostno usmerjene smučarke pa s prvima tekmama računajo en teden pozneje pod Matterhornom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje