Ilka Štuhec se po dveh mesecih vrača domov (VIDEO)

Alpsko smučanje 13. Okt 202318:09 0 komentarjev

Medtem ko veleslalomsko usmerjeni del karavane svetovnega pokala pogleduje proti Söldnu, kjer bi se morala čez dva tedna začeti nova sezona, pa najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec zaključuje kar dvomesečno bivanje v Južni Ameriki.

Po treh mučnih sezonah, ko se je zdel dokončen odklon od hitrostne elite neizbežen, je Ilka Štuhec v zadnji zimi doživela novo smučarsko rojstvo. Po zamenjavi opreme, sanaciji poškodb in prevetritvi spremljevalnega štaba je v sebi vnovič zanetila šampionsko iskro, se vrnila v smukaški vrh, slavila dve zmagi svetovnega pokala in sezono zaključila kot druga v smukaški razvrstitvi.

Nadaljevanje kariere tako ni bilo postavljeno pod vprašaj, kot tudi ne motivacija za novo delovno poletje. V njenem taboru so ga tokrat zasnovali nekoliko drugače. Po pomladnem smučanju ter kondicijski vadbi pod Pohorjem in v Dalmaciji se je namreč 32-letna Mariborčanka za dva meseca preselila v Južno Ameriko, sprava v Argentino (Ushuaia), po kratkem vmesnem oddihu pa jo je pot vodila v Čile, kjer te dni v Corralcu zaključuje doslej najbolj obsežen sklop treningov na južni polobli.

Nekdanja dvakratna svetovna prvakinja je z zadostno količino kilometrov postavila temeljni kamen. Imela je dovolj priložnosti za piljenje smukaškega občutka, na veleslalomskih postavitvah pa je poskušala storiti korak naprej v tehničnih vrlinah.

V Evropo se bo vrnila v začetku prihodnjega tedna, nato pa bo s svojim štabom, v katerem je ob vodji Darji Črnko odslej tudi nekdanji hrvaški reprezentant Natko Zrnčić-Dim, spremljala razmere na evropskih ledenikih. V Söldnu (28. 10., veleslalom) in Leviju (11. – 12. 11., dva slaloma) seveda ne bo tekmovala. Zato pa bi se zanjo sezona 2023/24 lahko začela 18. in 19. novembra z dvojnim smukaškim programom na švicarsko-italijanski meji (Zermatt-Cervinia) pod Matterhornom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!