Zakulisje spektakla v Stožicah (VIDEO)

Košarka 2. Avg 20239:00 0 komentarjev
Stožice bodo nocoj znova pokale po šivih. Foto: Aleš Fevžer

Oder za drugo pripravljalno tekmo slovenske košarkarske reprezentance je pripravljen. Kaj se je v zadnjem tednu dogajalo v ljubljanskim Stožicah?

Ko se je šestega aprila ob 17. uri sprožila spletna prodaja vstopnica za soočenje grške in slovenske košarkarske reprezentance, za želeni listek oziroma črtno kodo na ekranu niso bili potrebni le evri, temveč tudi hitri prsti. Telemachov spektakel je bil hitro razprodan. Deloma tudi zaradi tega, ker so ljubitelji košarke pričakovali gostovanje velikega Giannisa Antetokounmpa. Slednji po težavah s kolenom ni pripotoval v Ljubljano, vseeno pa to delovnega ritma organizacijske ekipe ni kaj prida spremenilo.

In ko je v torek zvečer nogometna Olimpija v nevihti na lučaj oddaljenem stadionu lovila evropsko jesen, je v dvorani potekala “suha vaja”. Danes zvečer ob 20.30 bo šlo povsem zares. “V sami dvorani je največ dela z namestitvijo dodatnega ozvočenja in osvetlitve, tudi za posebne efekte. Pravzaprav gre za nadgradnjo osnovne dvorane. V to spadajo tudi panoji, nalepke na parketu, postavitev dodatnih stolov in podobno,” nam je dejal vodja projektov KZS Gašper Pišler, ki skrbi za pripravo na košarkarski spektakel.

Ob našem obisku dvorane mu je telefon stalno zvonil. Tako bo tudi danes. In je bilo lani, ko je Slovenija gostila Srbijo in Hrvaško. “Zgodilo se je tudi, da je uro pred tekmo prišlo sporočilo: ‘Prihaja Novak Đoković!’ No, tokrat takšnega klica še ni bilo. Vseeno pa imamo zajeten seznam posebnih gostov iz sveta športa, gospodarstva, politike, zabave …Skupaj z gosti, akreditiranimi novinarji in spremljevalnimi člani ekip bo v dvorani več kot 12 tisoč gledalcev,” pravi Pišler, ki ima ob sebi stalno 10-člansko ekipo, na vrhuncu delovne akcije pa je v dvorani več kot 100 sodelujočih.

Osnovna ideja organizatorjev je priprava spektakla, ki ni vezan le na parket, na katerem bodo imeli glavno besedo Luka Dončić in soigralci. Naš sogovornik vseh podrobnosti ni želel razkriti, obljublja pa prav posebno kuliso, v katero bodo vključeni tudi gledalci. “Dogajalo se bo že na ploščadi pred dvorano. Med tekmo je predvidenih nekaj koreografij, nastop akrobatske skupine Dunking Devils, kakšna plesna točka, veliko bo različnih iger v okviru sponzorskih animacij. Pod črto, obiskovalcem želimo poleg košarke zagotoviti tudi šov,” dodaja vodja projektov pri KZS

Gašper Pišler. Foto: MaPa

Telemachov spektakel

Kdo: Slovenija (evropski prvak 2017) in Grčija (evropski prvak 1987 in 2005)

Kdaj: 2. avgust, 20.30

Kje: Dvorana Stožice, prenos na SK1

Zakaj: priprave na svetovno prvenstvo (25. 8. – 10. 9.)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!