Peter Prevc mora na prisilni počitek

Smučarski skoki 2. Mar 202317:191 komentar
Foto: REUTERS/Borut Zivulovic

Peter Prevc je na sredinem treningu na veliki skakalnici hudo padel, obležal in bil prepeljan v bolnišnico. V četrtek so sporočili, da je bil odpuščen iz bolnišnične oskrbe in je že v domači oskrbi. Za 30-letnika je tako že konec domačega prvenstva.

Peter Prevc se sredinega treninga v Planici ne bo rad spominjal. Ob odskoku se mu je zaradi težav z vezjo na smučki zgodil hud padec.

V drugi seriji uradnega treninga ga je zaradi odpetega zatiča (informacije STA, op. p.) ga je zavrtelo takoj po odskoku, nakar je z velike višine hudo padel, a ostal pri zavesti.

“Po današnjih dodatnih preiskavah v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani je bil Peter Prevc odpuščen iz bolnišnične oskrbe in bo že danes doma. Še vedno čuti bolečino v predelu vratu, a je zelo dobre volje. Zdravniki so mu predpisali 14-dnevni počitek in mirovanje. Tako bo naslednja informacija sledila čez dva tedna,” so sporočili s Smučarske zveze Slovenije

Prevc se je po hudem padcu z objavo na svojem instagram računu že odzval in pomiril navijače.

Trener slovenske reprezentance Robert Hrgota, ki je po poročanju STA najstarejšega od bratov Prevc danes obiskal v ljubljanski bolnišnici, je priznal, da je bil pogled s s trenerskega stolpa vse prej kot prijeten. “Ko sem videl smučko, sem se obrnil kar stran. Takšnih stvari ne maram gledati, sploh pri svojem tekmovalcu,” je dejal včeraj.

Na tekmi na veliki skakalnici bodo slovensko reprezentanco tako zastopali Timi Zajc, Anže Lanišek, Žiga Jelar in Domen Prevc, Lovro Kos in nesrečni Peter Prevc pa ostajata brez nastopa. Starejši od bratov Prevc ni nastopil niti na srednji skakalnici.

Komentari

Vaš komentar