Alexander Stöckl ostaja na Norveškem, toda …

Smučarski skoki 28. Maj 202422:30 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Potem ko je pred dnevi postalo jasno, da se avstrijski trener Alexander Stöckl po 13 letih poslavlja od vodenja norveške skakalne reprezentance, je zdaj že nekdanji mož vikingov razkril kratkoročne načrte za prihodnost.

V ponedeljkovem intervjuju za norveško NRK je Alexander Stöckl opozoril, da se nikakor ni zavedal, da je situacija v izbrani vrsti tako slaba in da če bi prej začeli z dialogom in pogovori, h kateremu so skakalci pozivali šele v zaključku sezone, bi se stvari morda razpletle drugače.

Tirolec je 13-letno izkušnjo v Skandinaviji kljub temu označil za pozitivno, ni pa še povsem prepričan, kaj bo počel v prihodnosti. Odprt je za različne možnosti. “Ne izključujem priložnosti, da bom počel nekaj povsem drugega, nepovezanega s skoki. Več pa težko povem,” je dejal Stöckl.

Zaenkrat ostaja na Norveškem, saj njegova hčerka obiskuje osnovno šolo. “Povsem smo se privadili na tukajšnje življenje, hčerka je v drugem razredu. Zato o selitvi v Avstrijo ali kamorkoli drugam ne razmišljamo,” je zatrdil 50-letnik.

Alexander Stöckl. Foto: Profimedia

Samo trenersko delo

Stöckl se je v sporu z norveškimi skakalci znašel po svetovnem prvenstvu na Kulmu, po katerem je trener izpustil vse tekme svetovnega pokala do konce, prišel je le na finale v Planico, pa še tja ne več kot v trenerski vlogi. Vikinge je v zaključku vodil Magnus Brevig, ki je tudi največji kandidat za prevzem trenerskega položaja.

Kdo bo Stöckla nasledil, sicer še ni znano. Ima Avstrijec zanj kakšen nasvet? “Novi trener naj bo predvsem trener. Naj se osredotoči zgolj in samo na skakalce. Upam, da je pred njim mirno obdobje,” je še zaključil nekdanji skakalec z opozorilom, da je imel v zadnjih letih zaradi finančnih težav Norveške skakalne zveze tudi številne druge zadolžitve.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!