Avstrijke sporočile veselo novico

Smučarski skoki 27. Dec 202316:21 0 komentarjev
Eva Pinkelnig
Foto: Profimedia

Smučarske skakalke v tej sezoni čaka premierna izvedba novoletne turneje. Tekmovanje, ki se bo začelo v soboto v Garmisch-Partenkirchnu, bo sicer potekalo le na nemških dveh prizoriščih, zato so ga organizatorji poimenovali 'two nights tour'. Na njem bo nastopila tudi dobitnica velikega kristalnega globusa v minuli sezoni Eva Pinkelnig.

Avstrijska ženska skakalna reprezentanca je sporočila imena šesterice, ki bo nastopila na novosti na koledarju med skakalkami. Na ‘polovični novoletni turneji’, ki so ji nemški organizatorji nadeli ime two-nights tour, poteka pa v obratnem vrstnem redu in brez avstrijskih prizorišč kot moška, bodo nastopile Sara Marita Kramer, Chiara Kreuzer, Lisa Eder, Jacqueline Seifridsberger, Julia Mühlbacher in Eva Pinkelnig.

Medtem ko je prvih pet nastopalo tudi na uvodnih dveh prizoriščih nove sezone svetovnega pokala v Lillehammerju in Engelbergu, pa bo Pinkelnig nastopila na prvih tekmah nove zime. Na poletnih treningih si je dobitnica velikega kristalnega globusa v minuli sezoni poškodovala koleno, vse od takrat pa je vso energijo vložila v čim hitrejšo rehabilitacijo in tekmovalno vrnitev na skakalnice. “Želja je bila seveda velika. Gledati skoke doma in spremljati tekme po televiziji je bil velik test potrpežljivosti. V teh dneh delam še zadnje popravke, zelo pa se veselim, da bom znova na zaletni rampi,” je dejala 35-letnica, ki je v lanski sezoni kar 18-krat stala na odru za zmagovalke. Po šestkrat je bila prva, druga in tretja. Po zaslugi teh dosežkov je bila izbrana tudi za avstrijsko športnico leta 2023.

Avstrijke so po uvodnih štirih tekmah sicer še brez stopničk, najbližje jim je bila Seifriedsberger na prvi tekmi v Engelbergu, ko je bila četrta. V skupnem seštevku pa je najvišje Kramer, skupna zmagovalka v sezoni 2021/22, ki je trenutno sedma.

Z nespremenjeno postavo se v Nemčijo podaja slovenska zasedba, glavni trener Zoran Zupančič zaupa šesterici Ema Klinec, Nika Prevc, Nika Križnar, Ajda Košnjek, Katra Komar in Taja Bodlaj.

Spored ženske novoletne turneje:

sobota, 30. december: Garmisch-Partenkirchen
16.15 kvalifikacije
17.45 tekma

ponedeljek, 1. januar: Oberstdorf
15.00 kvalifikacije
16.15 tekma

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!