Hrgota: S svojimi skoki spadamo v sam vrh (VIDEO)

Smučarski skoki 9. Dec 202319:36 1 komentar
Robert Hrgota
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski smučarji skakalci so v meglenem Klingenthalu opravili s peto posamično tekmo v letošnji sezoni. Do točk so prišli vsi varovanci Roberta Hrgote, najvišje je tekmo končal Anže Lanišek. Trener slovenske reprezentance je po tekmi poudaril, da je celotna ekipa prišla do lepega uspeha in da s skoki spadajo v sam vrh skakalne karavane.

Čeprav je po prvi seriji delovalo, da so slovenski tekmovalci daleč od vodilnih mest, pa so v finalni seriji vsi skočili bolje kot v prvi seriji. Najbolj se je izkazal Anže Lanišek, ki je v drugi seriji z daljavo dneva (146 m) napredoval z 11. na 6. mesto.

Pet mest je v finalu pridobil tudi Peter Prevc, ki je preizkušnjo v nemški vasici sklenil na 12. mestu. “Zadovoljen sem z 12. mestom na današnji tekmi. Prvi skok mogoče ni bil tako lepo speljan kot drugi, to se je poznalo pri metrih. So pa najboljši toliko spredaj, da si napake ne smemo privoščiti,” je po tekmi povedal starejši od bratov Prevc.

Njegov mlajši brat Domen Prevc je v finalu s 27. napredoval na 17. mesto, Timi Zajc je bil 18., točko pa je s 30. mestom ujel tudi Lovro Kos.

Po tekmi je bil s predstavami svojih varovancev zadovoljen tudi trener Robert Hrgota, ki je prepričan, da lahko s skoki posegajo v sam vrh.

Predvsem me veseli druga serija Anžeta. S tem skokom se je odvalil nek kamen od srca, mislim, da zdaj lahko samozavestno nadaljuje naprej. Všeč mi je bila njegova ‘brezkompromisnost’, predrznost v skoku, to mu je manjkalo na prejšnjih tekmah. Lep ekipni uspeh, vidimo, da s svojimi skoki lahko spadamo v sam vrh,” je nastope ocenil selektor slovenske vrste.

Kraft prvič letos premagan

Prvič v letošnji sezoni na najvišji stopnički ni stal Stefan Kraft. Avstrijec se je moral tokrat “zadovoljiti” z drugim mestom, zmage pa se je veselil Nemec Karl Geiger.

30-letnik je nemškim skakalcem na domačem odru priboril prvo zmago v sezoni. Geiger je v saški trdnjavi zimskih športov prekinil Kraftov zmagoviti niz, skupno pa so varovanci nemškega selektorja Stefana Horngacherja dosegli šest stopničk.

“Bilo je neverjetno ‘kul’. Res sem se zabaval,” je dejal Geiger za televizijo ARD, potem ko se je prvič v sezoni zavihtel na zmagovalni oder: “Nikoli si nisem mislil, da bom kar zmagal.”

Tudi Kraft po drugem mestu ni bil nič slabe volje. “Bilo je res ‘kul’ tekmovanje. Mislim, da so bili vsi, ki so si tekmo danes ogledali, lahko res navdušeni,” je pojasnil Kraft: “Videli smo veliko dolgih skokov, žirija je danes opravila dobro delo.”

Zmagovalni oder je poleg Geigerja in Krafta dopolnil še Japonec Rjoju Kobajaši, ki je postal prvi skakalec to zimo na zmagovalnem odru, ki ni iz Avstrije ali Nemčije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje