Kubacki ostaja optimističen, a še nikoli pod takim stresom

Dawid Kubacki
Foto: Profimedia

Tik pred sobotno ekipno tekmo smučarskih skakalcev, na kateri je Slovenija osvojila drugo mesto, se je na Instagramu oglasil Dawid Kubacki. Poljak je zaradi zdravstvenih težav svoje žene že končal sezono, zdaj pa je sledilce razveselil z novico, da se njeno stanje vsak dan izboljšuje.

Spomnimo, prejšnjo nedeljo v Vikersundu je le dobre pol ure pred drugo tekmo na letalnici prišla novica, da na startni rampi ne bo Dawida Kubackega. Poljak, še vedno drugouvrščeni v skupnem seštevku svetovnega pokala je preizkušnjo izpustil zaradi osebnih razlogov.

Dan pozneje je na svojem Instagram profilu pojasnil, da se njegova žena Marta bori za življenje. “Nujno sem se moral vrniti domov. Žena Marta je v bolnišnici zaradi težav s srcem. Stanje je resno, zdravniki se borijo za njeno življenje. Je v dobrih rokah, punca je močna in se bo izvlekla. Seveda je s tem konec moje sezone, a to zdaj ni pomembno,” je zapisal.

Tik pred sobotno ekipno tekmo v Lahtiju, na kateri je zmagala Avstrija pred Slovenijo in Poljsko, se je 33-letni Poljak znova oglasil. “V zadnjih dneh je v naši družini nekaj bolj nepredvidljivega kot smučarski skoki. Še nobeno skakalno tekmovanje me ni spravljalo v tak stres, kot me stalno poslušanje medicinskih naprav o vitalnih življenjskih znakih moje žene,” je zapisal.

Nato pa ob fotografiji, kjer svojo soprogo drži za roko, dodal: “Danes je tekmovalni dan in to je najina prva zmaga. Marta je stabilna, njeno stanje pa se izboljšuje vsak dan. Hvala za vso podporo.”

Kubacki, ki je v tej sezoni zbral šest posamičnih zmag, še devetkrat pa je stopil na zmagovalnem odru, je še vedno drugi v seštevku svetovnega pokala. Do konca sezone so še tri posamične tekme (ena v Lahtiju in dve v Planici), pred Avstrijcem Stefanom Kraftom ima 42, pred Slovencem Anžetom Laniškom pa 118 točk prednosti.