Majhni koraki družine Kubacki na poti k novi normalnosti

Smučarski skoki 22. Maj 202310:10 0 komentarjev
Dawid Kubacki
Foto: Profimedia

Poljski smučarski skakalec Dawid Kubacki je kljub zdravstvenim težavam svoje žene Marte že začel s pripravamina novo sezono.

V karavani smučarskih skokov bržkone ni bilo posameznika, ki ga ne bi močno ganila tragedija, ki je v zaključku zime doletela njihovega stanovskega kolega Dawida Kubackega. Naj spomnimo, da je Poljak letošnjo sezono končal predčasno, potem ko se je njegova žena Marta na prelomu marca in aprila zaradi težav s srcem znašla v borbi za življenje. A zgodba, ki bi se kaj kmalu lahko končala tragično, je imela srečen razplet. Marta je konec aprila zapustila bolnišnico, po besedah Kubackega pa se njuno življenje sedaj končno vrača v običajne tirnice.

Triintridesetletnik se je tako kljub bojazni, da bo zaradi zdravstvenega stanja svoje žene priprave na novo sezono začel pozneje kot običajno, že vrnil k treningom, v pogovoru za poljski portal Skijumping.pl pa znova podoživel dogodke izpred dobrega meseca dni.

“Trenerji so se spraševali, ali mi bo uspelo priti na zadnjo tekmo, a sam sem vedel, da na njej ne bom mogel nastopiti. Tudi če bi želel oditi na letalnico, tam ne bi napravil nič, saj so bila čustva premočna, situacija pa preresna. Verjetno bi zaradi lastne varnosti zapustil zaletno rampo, saj glava ni bila na pravem mestu. Ne vem, če bi s takšnimi mislimi zdržal na tem hribu,” je priznal Kubacki, ki je tako izpustil finale v Planici, s tem pa izgubil tudi vse možnosti, da bi v seštevku svetovnega pokala končal med najboljšimi tremi.

Gre na bolje in to je najpomembneje

Kljub temu da se je zdravstveno stanje njegove žene sedaj že močno izboljšalo, pa je Kubacki priznal, da bo bržkone minilo še nekaj časa, preden bo vsakdan družine znova povsem običajen. “Po vsem, kar se je dogajalo, stvari zagotovo niso enostavne, a gre na bolje in to je najpomembneje. Počasi se vračamo v normalno življenje. Stvari še niso stoodstotne, a počasi, z majhnimi koraki gremo dalje,” je obrazložil smučarski skakalec.

Foto: Profimedia

“Zdaj smo vsi skupaj doma. Sicer imamo nekaj težav, a glede na vse, kar se je dogajalo, so te zares majhne. Rehabilitacija, dejstvo, da rabimo pomoč pri nekaterih stvareh in tudi to, da bom morda včasih moral prej zapustiti priprave ali treninge, ker me bodo potrebovali doma, so malenkosti,” je dejal Kubacki, ki se je navkljub drugačnim napovedim že pridružil reprezentančnim kolegom na pripravah v Spali, z njimi pa opravil tudi trening v vetrovniku v Stockholmu.

“Lepo je, da sem se lahko vrnil k treningom in da so se stvari začele normalizirati, saj je obstajala možnost, da bom s treningi nadaljeval šele septembra,” je še pripomnil dvakratni svetovni prvak, ki je svoj zadnji nastop vpisal 19. marca v Vikersundu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!