Poljski šampion razkril veliko novost

Smučarski skoki 12. Jun 202417:00 0 komentarjev
Kamil Stoch
Foto: Profimedia

Potem ko so pred časom Kamilu Stochu na Poljski smučarski zvezi izdali dovoljenje, da bo v naslednji sezoni tekmoval s samostojno ekipo, je ta zdaj predstavil najbližje sodelavce.

Po neuspešni sezoni, v kateri je poljski šampion Kamil Stoch zasedel šele 26. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, se je 37-letnik v lovu na zadnje vrhunske rezultate pred zaključkom kariere odločil za veliko spremembo.

Poljsko smučarsko zvezo je zaprosil za dovoljenje za samostojno trenersko ekipo, pri kateri so mu nato predvsem po zaslugi Adama Malysza konec aprila željo uresničili. Pred kratkim pa je Stoch, sicer dvakratni osvojitelj velikega kristalnega globusa, predstavil ekipo, znotraj katere bo tekmoval v naslednji zimi.

Medtem ko bo preostalo poljsko falango še naprej vodil Avstrijec Thomas Thurnbichler, bo Stoch deloval pod vodstvom Michala Doležala. Ta je Poljsko vodil v letih 2019-2022, zadnji dve sezoni pa je deloval kot pomočnik nemškega trenerja Stefana Horngacherja. Doležalov pomočnik bo Lukasz Kruczek, še en nekdanji poljski trener (2008-2016), ki je v zadnjih letih koordinal poljske skoke. Ekipo sestavljata še serviser Kacper Skrobot in fizioterapevt Lukasz Gebala.

Michal Doležal
Foto: Profimedia

Presenečenje

“O ideji s samostojno ekipo na začetku nisem želel nič slišati. Nato pa sem se po pogovoru z ženo odločil, da poskusim. Enostavno sem potreboval spremembo. Če moram kariero v kratkem končati, jo želim končati pod mojimi pogoji in z visoko dvignjeno glavo. Zato je bilo pomembno, da je ekipa osredotočena samo name. Posvetili se bomo podrobnosti, ki bi lahko spremenili moje skoke na bolje,” je novo pot pojasnil trikratni olimpijski prvak.

“Kamilov klic me je presenetil. Videl sem, kako mu je šlo v sezoni, toda tega vseeno nisem pričakoval. Poklical me je in dejal, da želi, da sem njegov trener. Takoj sem obvestil Stefana Horngacherja, nato pa sem po enotedenskem premisleku sprejel odločitev. Skupaj smo sestavili vizijo in načrt, pomembno bo, da se veliko pogovarjamo,” pa je dodal Doležal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!